Portretele preşedinţilor americani Clinton şi Bush, mutate din holul de la intrarea în Casa Albă. Trump trecea zilnic pe lângă ele

Portretele preşedinţilor americani Clinton şi Bush, mutate din holul de la intrarea în Casa Albă. Trump trecea zilnic pe lângă ele
Foto: WhiteHouse.gov

Portretele oficiale ale preşedinţilor Bill Clinton şi George W. Bush, expuse în holul de la intrarea în Casa Albă, unde Donald Trump le putea vedea zilnic, au fost retrase pentru a fi suspendate într-o cameră puţin folosită a reşedinţei prezidenţiale, a raportat vineri postul de televiziune CNN, scrie AFP.

Potrivit canalului american, care a citat mai mulţi martori, predecesorii lui Donald Trump au fost înlocuiţi în locul lor de onoare de doi preşedinţi republicani aleşi în urmă cu peste un secol, William McKinley, asasinat în 1901, şi Theodore Roosevelt, care i-a succedat.

ADVERTISING

La Casa Albă, tradiţia impune ca portretele preşedinţilor americani cei mai recenţi să fie cel mai la vedere pentru invitaţii la evenimentele oficiale.

Aşa cum a fost cazul la 8 iulie cu ocazia vizitei preşedintelui mexican, Andres Manuel Lopez Obrador.

Între timp, tablourile reprezentându-i pe Bill Clinton (democrat, preşedinte între 1993 şi 2001) şi George W. Bush (republican, preşedinte între 2001 şi 2009) au fost mutate într-o sală de mese rar utilizată, care în general nu este frecventată de vizitatorii de marcă.

ADVERTISING

Solicitată de agenţia France Presse, Casa Albă nu a reacţionat vineri seară.

CNN a ţinut să sublinieze că Donald Trump avea ocazia să îi vadă pe cei doi predecesori de mai multe ori pe zi, atunci când cobora din reşedinţa sa privată sau primea oaspeţi în holul de la intrare.

Portretul lui Barack Obama, căruia Donald Trump i-a succedat în 2017 şi pe care îl acuză de toate relele, inclusiv de "crime", nu ar urma să fie dezvăluit publicului într-o ceremonie oficială înainte de alegerile din noiembrie, semn al stimei pe care i-o poată omul de afaceri republican.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇