PNL și USR PLUS schimbă, în sfârşit, conducerea societăților publice din epoca Firea. STB își numește astăzi noul Consiliu de Administrație. Urmează înlocuiri în companiile municipale

PNL și USR PLUS schimbă, în sfârşit, conducerea societăților publice din epoca Firea. STB își numește  astăzi noul Consiliu de Administrație. Urmează înlocuiri în companiile municipale

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a început să schimbe oamenii instalați la conducerea societăților edilitare în timpul mandatului Gabrielei Firea.

Potrivit informațiilor SpotMedia.ro, în cursul zilei de miercuri, 17 februarie, s-a reunit Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Societății de Transport București SA.

În cursul ședinței, s-au propus și au fost votați membrii noului Consiliu de Administrație (CA).

Până la acest moment, potrivit site-ului STB SA, din CA făceau parte mai mulți membri ai administrației Firea.

ADVERTISING

Mai exact, din Consiliul de Administrație făceau parte: Alexandru Hazem Kansou (fost director al STB în timpul Gabrielei Firea), Mariana Brod (directorul executiv al Direcției de Asistență Tehnică și Juridică din PMB), Emanuela Jugureanu (director executiv al Direcției Economice din PMB).

Din Consiliul de Administrație al STB mai făceau parte Ionuț Nicolae Ciecoiu și Marius Aurelian Păuniță (care era și președinte), dar și directorul general al STB SA, Mihai Petcu, numit în noiembrie 2020 cu sprijin PMP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, CGMB, în care majoritatea e deținută de PNL și USR PLUS, și-a schimbat reprezentații în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) STB. Iar aceștia au votat, astazi, componența Consiliului de Administrație.

Este, practic, prima schimbare a conducerii unei societăți edilitare pe care o face administrația primarului Nicușor Dan.

Potrivit informațiilor noastre, procedurile se finalizează chiar la această oră.

Potrivit surselor SpotMedia.ro, din noul Consiliu de Administrație fac parte:

  • din partea PNL: Mihail Cucliciu, Cristina Piron, Maria Doina Tilea și Ovidiu Pătrășconiu.
  • din partea USR PLUS: Iulia Gabriela Nartea și Mihnea Jida
ADVERTISING

Din CA va face parte și un reprezentant al județului Iflov, potrivit surselor SpotMedia.ro.

Urmează schimbarea consiliilor de administrație de la companiile municipale. Din informațiile SpotMedia.ro, primele schimbări se vor face în consiliul de administrație al Companiei Municipale Energetica Servicii SA.

Adunarea generală a Acționaților (AGA) acestei companii municipale se va reuni pe 27 februarie pentru a schimba consiliul de administrație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇