PNL promite să scoată interceptările conversaţiilor pe WhatsApp, Messenger, Skype sau Telegram din Codul Comunicaţiilor

PNL promite să scoată interceptările conversaţiilor pe WhatsApp, Messenger, Skype sau Telegram din Codul Comunicaţiilor

Liberalii vor propune un amendament la Codul Comunicaţiilor prin care soluţia legislativă de interceptare a comunicaţiilor să fie eliminată din acest proiect, a anunțat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Proiectul de lege, adoptat de Guvernul Cîțu în ultima ședință în care a avut dreptul să emită astfel de acte normative, ar permite interceptarea conversaţiilor pe WhatsApp, Messenger, Skype sau Telegram și se află în procedură legislativă la Senat, for decizional.

"Dezbaterea legitimă pe Codul Comunicaţiilor din spaţiul public a fost concentrată pe ideea că textul votat de Camera Deputaţilor, intrat în comisiile din Senat - Cameră decizională - lărgeşte mult spectrul de acţiuni de interceptări şi acces, pe care CPP nu le prevede.

ADVERTISING

Legea are multe părţi bune, este o transpunere a unei directive necesare, dar la Senat merită îmbunătăţită. Vom propune un amendament, prin care soluţia legislativă de interceptare a comunicaţiilor să fie eliminată din Proiectul de lege pentru transpunerea directivei UE 2018/1972 (Codul european al comunicaţiilor)", a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

Ea precizează că amendamentul va fi prezentat tuturor liderilor de grup din Senat pentru a putea semna şi susţine modificarea articolului care a generat controversa publică menţionată, într-o formă mai clară, mai bună.

ADVERTISING

"Nu vreau să întârziem adoptarea legii, dar consider absolut necesară această modificare. Orice prevedere legată de interceptarea legală a comunicaţiilor este inclusă în codificarea penală. E păcat să lăsăm un articol scris neclar să umbrească un Cod al comunicaţiilor necesar şi bun!", mai arată senatorul PNL.

Dezbaterea legitimă pe Codul Comunicațiilor din spațiul public a fost concentrată pe ideea că textul votat de Camera...

Publicată de Alina Gorghiu pe Joi, 16 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇