PNL îl acuză pe Teodorovici că dă liber la construcții ilegale pe plaje, printr-un amendament ascuns într-o lege pentru salarizarea polițiștilor

PNL îl acuză pe Teodorovici că dă liber la construcții ilegale pe plaje, printr-un amendament ascuns într-o lege pentru salarizarea polițiștilor

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că PSD a iniţiat un proiect de lege care a fost aprobat de Senat şi prin care construcţiile ilegale amplasate pe plajă nu vor mai fi demolate şi pot funcţiona în continuare până la autorizare.

Florin Roman a susţinut că în judeţul Constanţa a fost începută o anchetă penală după ce au fost identificate 140 de beach-baruri care ar fi fost transformate în restaurante. Florin Roman a declarat, miercuri, că acest amendament privind construcţiile ilegale de pe plajă a fost iniţiat de senatorul PSD Eugen Teodorovici.   

ADVERTISING

“Dacă săptămâna trecută am prezentat un tun care se pregăteşte prin lege iniţiată de PSD în Parlament, cel legat de Horticola Bucureşti, astăzi o să vă spun cu ce se mai ocupă PSD-ul în Parlamentul României.

Ieri (marţi -n.red.) au adoptat la Senat un proiect de lege pentru salarizarea poliţiştilor, un subiect foarte important, şi ce să vezi în acest raport este prins, aşa ascuns, un amendament semnat de senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici care practic spune că toate construcţiile ilegale, fie că vorbim de beach-baruri, fie de restaurante, amplasate pe plajă şi care au fost construite fără autorizaţie de construcţie nu mai reprezintă infracţiune, ele pot funcţiona în continuare până la autorizare şi nu pot fi demolate.

ADVERTISING

Legea 50 este foarte clară, acolo unde se fac lucrări de construcţie fără autorizaţie de construire se săvârşeşte o faptă penală şi în plus dosarul penal este urmat de demolare”, a spus liderul deputaţilor PNL.  

Teodorovici, acuzat că apără patronii prinși că au încălcat legea

Florin Roman a susţinut că în judeţul Constanţa a început o anchetă după ce au fost identificate 140 de beach-baruri care ar fi fost transformate în restaurante.   

“În spatele acestui amendament stă o anchetă penală începută în judeţul Constanţa unde au fost identificate 140 de beach-baruri transformate în restaurante care funcţionează ilegal, fără autorizaţie de construire pe plajă.

ADVERTISING

În altă ordine de idei, vreau să spun că şi de această dată există o strânsă cauzalitate între iniţiator şi unii administratori de la aceste beach-baruri, restaurante, care ar fi trebuit fi demolate şi care sunt în cursul unei anchete penale, iar practic prin acest amendament şi acest proiect de lege trecut ieri de Senat PSD mai pregăteşte o amnistie a tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării şi îşi desfăşoară activitatea bine mersi, iar în plus este blocată o anchetă penală aflată în cercetare in rem”, a transmis Florin Roman.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇