Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Cristian Diaconescu pentru fals în declaraţii.
”Deşi membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar şi cu majoritate de voturi, o nouă conducere şi, implicit, un nou preşedinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să îşi aroge funcţia de preşedinte al partidului.
Acesta se prezintă în continuare drept preşedinte al PMP în demersuri oficiale către instituţii publice, în comunicarea publică, în postările de pe social media, dar şi în cadrul unor întruniri în interiorul partidului”, au transmis, marţi, reprezentanţii PMP.
Potrivit acestora, organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voinţa democratică a partidului, este Congresul, iar hotărârile lui intră în vigoare din momentul adoptării lor.
”Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formaţiunii rămâne în vigoare, chiar şi în cazul în care aceasta este atacată în instanţă. PMP îşi desfăşoară activitatea potrivit prevederilor legale şi statutare ce guvernează activitatea partidelor în România şi este condus de persoanele şi organismele de conducere alese la congres”, a mai transmis formaţiunea.
Partidul Mişcarea Populară a trecut printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii partidului a convocat, în 13 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri.
Congresul a avut loc, Eugen Tomac fiind ales preşedinte.
Cristian Diaconescu a anunţat că nu recunoaşte decizia, afirmând că este ilegală, ea aflându-se pe rolul instanțelor.
Ulterior, Cristian Diaconescu a participat la mai multe ședințe ale organizațiilor județene, unde s-au făcut alegeri.
”Singura structură națională de conducere va fi cea decisă odată cu completarea locurilor rămase vacante din CEN și CN”, arată acesta într-o postare pe Facebook, luni seara.