Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA - se va înregistra participare record?

Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA - se va înregistra participare record?

Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, potrivit numărătorii efectuate de U.S. Elections Project de la Universitatea din Florida, creând condiţiile pentru cea mai ridicată participare din peste un secol, transmite Reuters.

Numărul record al voturilor exprimate anticipat, de aproximativ 65% din prezenţa totală în alegerile prezidenţiale din 2016, reflectă interesul mare pentru alegerile în care se confruntă actualul preşedinte republican Donald Trump şi democratul Joe Biden.

ADVERTISING

Participarea record la alegerile anticipate, prin poştă sau în persoană, are loc pe fondul îngrijorărilor legate de expunerea la coronavirus în ziua alegerilor, pe 3 noiembrie.

Trump este în urma lui Biden în sondajele de opinie, din cauza criticilor legate de modul în care adminsitraţia Trump gestionează pandemia de coronavirus care a ucis aproape 229.000 de oameni în SUA.

Democraţii au un avans semnificativ faţă de republicani în votul anticipat, pentru că cei din urmă ascultă recomandarea preşedintelui Trump de a avita acest sistem, care ar fi, în opinia sa, predispus la fraude.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Experţii anticipează că prezenţa la vot va depăşi cu uşurinţă numărul de 138 de milioane de americani care au votat în 2016. În urmă cu patru ani, numai 47 de milioane de persoane au votat anticipat.

Pe acest subiect, mai puteți citi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇