Partidul lui Ponta nu va avea candidați la Senat în Olt pentru că a uitat să treacă și femei pe listă

Partidul lui Ponta nu va avea candidați la Senat în Olt pentru că a uitat să treacă și femei pe listă

Lista de candidaţi pentru Senat a filialei judeţene Olt a Pro România a fost respinsă deoarece pe aceasta au fost propuşi numai bărbaţi, astfel încât nu se asigură reprezentarea ambelor sexe, conform legii, se precizează în hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie, publicată vineri.

Biroul Electoral de Circumscripţie Olt a admis însă lista de candidaţi a Pro România pentru Camera Deputaţilor, precum şi toate candidaturile de la celelalte 12 partide care au depus liste în judeţ pentru alegerile parlamentare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform legii, ”Listele de candidați pentru alegerea senatorilor și deputaților trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția listelor care conțin un singur candidat”.

Ioana Petrescu pleacă din partidul lui Ponta: Liderii de partid trebuie să genereze proiecte şi nu să manevreze pârghii obscure, invizibile publicului larg

În judeţul Olt au depus liste complete de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor: PSD, PNL, USR-PLUS, PMP, Pro România (fiind admisă doar lista pentru Camera Deputaţilor), UDMR, Partidul România Mare, Alianţa pentru Unirea Românilor, PP-USL, Partidul RE:START România, Partidul Ecologist Român.

Au mai depus liste de candidaţi, dar incomplete, Partidul Socialist Român - doi candidaţi pentru Senat şi patru candidaţi pentru Camera Deputaţilor, precum şi Partidul Noua Românie - câte un candidat pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Un fost mare șef în SIE candidează pentru Pro România în Bucureşti: Ponta deschide lista la Cameră, iar Tăriceanu pe cea de la Senat

Candidează pentru noi mandate cinci dintre actualii parlamentari din judeţ: senatorul social-democrat Paul Stănescu (primul loc pe lista PSD pentru Senat), senatorul social-democrat Siminica Mirea (locul secund pe lista PSD pentru Senat), deputatul liberal Gigel Ştirbu (primul loc pe lista PNL pentru Cameră), deputatul social-democrat Marius Iancu (primul loc pe lista PSD pentru Cameră) şi deputatul Pro România Mihai Niţă (primul loc pe lista partidului pentru Cameră).


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!