Povești scandaloase cu parlamentarii britanici care au făcut turism sexual: Au întrebat care e cel mai apropiat bordel și cereau mereu fete tinere

Povești scandaloase cu parlamentarii britanici care au făcut turism sexual: Au întrebat care e cel mai apropiat bordel și cereau mereu fete tinere

Mai mulți parlamentari și diplomați britanici au folosit fonduri din bugetul pentru călătorii în străinătate pentru a plăti serviciile unor prostituate și petreceri zgomotoase cu mult alcool.

Un fost parlamentar conservator, actualmente membru al Camerei Lorzilor, a cerut îndrumări către cel mai apropiat bordel când a călătorit într-o țară din sud-estul Asiei, într-o vizită cu un grup interpartit (APPG), a dezvăluit un alt parlamentar prezent în acea delegație.

Un alt conservator și fost ministru obișnuia să rămână după ce delegația se întorcea acasă, pentru a-și manifesta interesul pentru localnice, au spus doi foști colegi. "A manifestat un interes pentru fete destul de tinere. Obișnuia să rămână acolo după aceste vizite și făcea legătura cu tinerele din locul respectiv", a spus unul dintre aceștia.

De asemenea, un important deputat laburist a arătat o pasiune pentru "fetele rusoaice" în timpul călătoriilor externe, potrivit unui diplomat străin care a spus că oficialitățile locale n-au putut interveni, de teamă să nu-și piardă influența din Palatul Westminster.

ADVERTISING

Petreceri cu "băieți și fete"

Mai mulți oficiali guvernamentali și parlamentari din Marea Britanie și din străinătate au confirmat pentru Politico informațiile despre comportamentul neadecvat al unor deputați în astfel de deplasări. Aceștia au susținut că în timp ce unii colegi își vedeau de treabă în liniște și aveau un interes valid în promovarea relațiilor cu aceste țări, alții au folosit călătoriile mai mult în scopuri recreative.

Unii dintre ei au luat parte la petreceri organizate de reprezentanți diplomatici, la care băieți și fete erau trimiși pentru activități sexuale.

Câțiva parlamentari au cerut guvernelor străine să le plătească pachete complete de călătorie, ba chiar au îndrăznit să-și prezinte și preferințele pentru mâncare și șampanie.

Sursele citate au spus că oficialii din străinătate au ajuns să le umple programul cu cât mai multe evenimente și întâlniri doar pentru a le reduce pe cât posibil timpul liber în care să se dezlănțuie. "A existat un proces de dezamăgire", au spus acestea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un fost parlamentar britanic a relatat că un guvern a fost "foarte frustrat" de comportamentul parlamentarilor britanici, care "se văd ca niște vedete". "Beau și se poartă urât și arogant. Aceștia se impun asupra colegilor politicieni, fără să le pese de cei din jurul lor, de oamenii din țara gazdă și, din păcate, de personalul de servire. E un comportament mitocănesc", a relatat acesta.

Îngrijorările stârnite de activitățile acestor grupuri alcătuite din toate partidele, concentrate pe colaborarea cu o singură țară sau cu mai multe state, au început să crească. Aceste grupuri sunt subiectul unor reguli mai puțin stricte decât cele ale comisiilor din Camera Comunelor. Concentrarea lor pe alte țări implică deplasări externe periodice în străinătate, finanțate de guverne străine și de companii private.

Ce sunt grupurile parlamentare interpartite

  • Grupurile interpartite au permisiunea de a folosi sediile parlamentare din Regatul Unit pentru întâlniri și o siglă specială, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale și sunt în mare parte nereglementate.
  • Spre deosebire de componența comisiilor parlamentare stabilită prin vot, în cazul APPG nu există un sistem formal pentru a decide calitatea de membru a acestora.
  • De obicei, APPG nu au personal dedicat, cu excepția cazurilor în care acesta e furnizat de o entitate externă, precum o companie străină sau o fundație.
  • Parlamentarii britanici nu primesc vreo remunerație pentru participarea la activitățile grupurilor interpartite. Călătoriile și anumite activități trebuie incluse în declarația de interese. Cu toate acestea, deplasările nu sunt supuse unui proces de raportare oficială.
ADVERTISING

O femeie care a făcut parte din mai multe grupuri interpartite a spus că acestea erau de regulă dominate de "deputați laburiști și conservatori care se înțelegeau între ei, de obicei, bărbații, pentru a controla grupurile care mergeau în locuri frumoase". Balanța de gen din aceste grupuri s-a mai îmbunătățit în ultimele decenii, însă multe grupuri încă sunt dominate de grupuri de bărbați cu idei similare, a adăugat ea.

Un raport al comisiei de etică din Camera Comunelor a avertizat anul acesta că potențialul unei influențe negative create de grupurile interpartite ar putea fi "următorul mare scandal parlamentar", dar nu a comentat în privința călătoriilor în străinătate. Comisia a recomandat reducerea numărului de membri ale acestor grupuri și stabilirea unui supervizor.

Guvernul și-a exprimat sprijinul larg pentru aceste propuneri chiar înainte ca Boris Johnson să-și dea demisia, dar de atunci nu s-a mai întâmplat mare lucru în această direcție.

Prostituate, beții și certuri

Acuzațiile de comportament nepotrivit nu se limitează, însă, doar la grupurile interpartite. Un fost parlamentar conservator și-a asigurat serviciile unei prostituate în timpul unei vizite în China.

Iar într-o vizită a unei comisii într-o țară europeană apropiată, trei parlamentari nu au reușit să ajungă la o întâlnire de mic dejun organizată de ambasadă, după ce au băut mult în noaptea precedentă. În aceeași deplasare, un parlamentar conservator a ridicat vocea la un membru al corpului diplomatic în timpul unei tirade susținute.

Fostul parlamentar laburist Chris Matheson a fost nevoit să demisioneze luna trecută, după apariția unei plângeri pentru comportament sexual nepotrivit la adresa lui. O fostă membră a echipei sale l-a acuzat că a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, în scop sexual. Chris Matheson a negat acuzația și nu există indicii că ar fi fost implicat într-un alt comportament nepotrivit.

Gibraltarul a mai fost menționat în acuzații asemănătoare, după ce doi parlamentari ai opoziției britanice au fost acuzați că s-au îmbătat în timpul unei vizite organizate de un grup parlamentar. Aceștia au negat afirmațiile, spunând că sunt niște "calomnii conservatoare".

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇