Sunt Elena Lasconi. De ce candidez

Sunt Elena Lasconi. De ce candidez

Sunt unul dintre milioanele de români care după Revoluția din decembrie 1989 și-au văzut de viață. Sunt unul dintre milioanele de români care s-au îndrăgostit, au făcut un copil, și-au construit o carieră.

Am crezut că este de ajuns să construiesc, alături de familie, de prieteni, de colegii de la muncă, o mică Românie. Dar de fiecare dată când ieșeam din România noastră ne loveam de România lor. De fiecare dată când ieșeam din România noastră, ne loveam de spitalele lor proaste, de școlile lor nemodernizate, de fanfaronada și aroganța lor. 

În ultimii 35 de ani, vechile partide au construit două Românii. În prima sunt ei, cu salarii speciale, cu pensii speciale, cu drepturi speciale. În cea de-a doua suntem noi, Poporul. Ne trăim viața cu frică de Dumnezeu, cu respect față de lege. Dar ei ne privesc pe noi ca pe cetățeni de mâna a doua. 

ADVERTISING

Cred este nevoie de un nou contract social între Stat și Societate. Este nevoie de un nou contract social care să pună puterea în mâinile poporului, nu în mâinile politicienilor de carieră. 

În 2024 putem termina cu adevărat ce am început în decembrie 1989. În 2024 putem începe să construim o țară așa cum și-au dorit cei care au înfruntat gloanțele regimului comunist, așa cum au visat „golanii” care au manifestat pașnic în 1990, la Piața Universității, împotriva FSN-ului care a confiscat țara. 

Oare ce ar crede eroii din decembrie 1989 dacă ar afla că în 2024 România continuă să fie condusă de urmașii comuniștilor? Că cel mai puternic partid îl are ca președinte de onoare pe Ion Iliescu – cel urmărit penal pentru crime împotriva umanității, dar niciodată judecat, niciodată condamnat?

ADVERTISING

Oare ce ar crede Corneliu Coposu dacă ar afla că blestemul României s-a adeverit și că astăzi FSN-ul se află atât la stânga, cât și la dreapta eșichierului politic? 

Peste două luni vom merge din nou la urne și cele trei voturi pe care le vom da sunt decisive pentru viitorul României. Ce alegem în noiembrie-decembrie ne va urmări pentru următorii 10 ani. Peste două luni, putem ieși din frauda morală care a însemnat guvernarea socialistă din ultimii trei ani. 

De ce am ajuns aici? Pentru că un om a vrut cu tot dinadinsul să-i readucă pe urmașii comuniștilor, pe cei care au furat Revoluția din 1989, pe cei care au organizat mineriadele, pe cei care i-au umilit pe români la 10 august. Un om a vrut să readucă la guvernare cel mai corupt partid din istoria României. Acel om se numește Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Noi, la USR, nu suntem perfecți, dar de un lucru pot să vă asigur: vom asculta de fiecare dată vocea oamenilor. România este o țară bogată, cu politicieni bogați, dar cu oameni săraci. Pentru că avem taxe prea mari. Românii sunt muncitori, serioși și cinstiți, dar sunt sărăciți de un stat care le ia cele mai mari impozite pe muncă din Uniunea Europeană. 

Am lucrat la un proiect de țară care pentru prima dată pleacă de la premisa că oamenii trebuie să le spună politicienilor ce au de făcut, și nu invers. Un proiect de țară care pune elevii și profesorii înaintea baronilor din educație, care pune medicii și pacienții înaintea baronilor din sănătate și care pune cetățenii înaintea statului. Dacă această țară va fi condusă de politicieni cinstiți, vom putea obține mai mult din apartenența la NATO și la Uniunea Europeană.

Este nevoie să unim comunitățile și să construim împreună o țară așa cum o dorim. O țară în care să ne creștem în siguranță copiii, în care bunicii noștri să se simtă respectați, o țară în care românii să se întoarcă și nu o țară din care să vrea să plece. O țară în care să fie bine pentru toți, nu doar pentru unii. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇