Opinie politică: Cum sabotează PSD lupta cu COVID-19. Cazul Spitalului mobil de la Iași care nu există nici după 4 luni!

Costel Alexe este ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și președintele PNL Iași.

Aproape 300 de români infectați cu COVID-19 se zbat între viață și moarte la secțiile de Terapie Intensivă de la spitalele din întreaga țară.

România a ajuns a treia țară din Europa, de mai multe ori în ultimele două săptămâni, ca număr de cazuri noi, asta după ce, în prealabil, Curtea Constituțională, controlată de PSD, a anulat acte normative importante care au permis celor bolnavi să părăsească spitalele nevindecați și astfel să răspândească virusul crescând numărul de îmbolnăviri.

Până acum în țară peste 2.000 de români au decedat, în vreme ce aproape 40.000 au contractat virusul, din luna februarie și până astăzi.

La nivel global, au murit peste 600.000 de oameni, iar numărul infectărilor crește vertiginos. În ultimele o sută de ore s-a înregistrat un alt record la nivel mondial: un milion de îmbolnăviri!

Sunt cifre de o gravitate fără precedent care arată fără echivoc cât de critică este situația și cât de responsabili trebuie să fie politicienii și decidenții pentru a gestiona și controla evoluția pandemiei.

Nu însă și partidul criminal PSD! Așa cum am mai spus, cel mai anti-european și extremist partid din Europa a găsit din sabotarea luptei cu SARS COV2 o nouă metodă pentru a transmite mesaje toxice propriului electorat, pe care îl minte și îl manipulează cu fiecare criză sau situație nouă.

ADVERTISING

Mesajele antieuropene și antidemocratice în cascadă, precum „războiul” cu Bruxelles-ul, „nu ne vindem țara”, „nu vrem investitori străini”, „să plece multinaționalele”, „trebuie să ieșim din UE” etc, au fost dublate, de câteva luni, de noul slogan al partidului comunist metamorfozat în social democrat „COVIDUL NU EXISTĂ!”

Această teorie, care frizează patologia, a devenit cel mai vehiculat mesaj al liderilor PSD atât de la centru, cât și din teritoriu.

Nu a contat nimic, doar îndoctrinarea electoratului PSD cu această teorie criminală, un fake-news care nu s-a propagat doar la nivel politic. Este fără îndoială un mesaj criminal care a produs victime, iar o eventuală investigație a procurorilor pe această temă, care se impune de urgență, ar putea să stopeze și să evalueze consecințele.

Pe lângă liderii negaționiști și complet iresponsabili, există o sabotare a PSD la nivel instituțional.

Practic, PSD acționează atât prin mijloacele mass-media distribuind mesaje negaționiste sub diverse teme și mijloace, cât și prin instituțiile pe care le controlează.

Nu doar blocând legi în Parlament sau la CCR tocmai pentru a îngreuna lupta cu COVID-19, dar șefii de instituții PSD fac zi de zi tot posibilul pentru a sabota eforturile în a salva românii.

ADVERTISING

Cel mai elocvent caz este la Iași. Este cea mai pură dovadă că este sabotat actul medical, este un atac la siguranța sistemului medical, este în mod intenționat oprit, sabotat, îngreunat, tergiversat.

Pe 3 aprilie, Consiliul Județean Iaşi a aprobat alocarea unui  buget de 10 milioane de euro pentru finanțarea unui spital mobil pentru COVID 19. Ulterior, Consiliul Județean Neamț a contribuit cu 3,2 milioane de euro la acest proiect. Suntem la aproape 4 luni distanță de la momentul la care s-a luat decizia și s-a dat votul în Consiliul Județean. Președintele CJ Iași, baronul PSD-ist Maricel POPA, minte de aproape 4 luni autoritățile, opinia publică și bolnavii că acest spital este pe drum.

Totul este o farsă de proporții. Este cea mai mare minciună din lumea medicală ieșeană din 1990 până astăzi. Nimeni nu mai crede în chestiuni pur birocratice.

Asistăm la al 5-lea termen mincinos de livrare și instalare. Din 100 de containere care ar fi însemnat spitalul modular, sunt aduse 20, totul este ferecat în interiorul unei locații care găzduiește un depozit agricol.

Este un caz emblematic de fraudă și sabotaj. Imaginați-vă ce presupune un spital, iar containerele aduse din Turcia arată că nici măcar un centru de triaj nu poate fi amenajat. Iașul are până în acest moment 54 de decese de COVID-19 și 1.125 de cazuri! PSD și Maricel POPA sunt practic în acest moment direct răspunzători de gestionarea acestei situații.

ADVERTISING

Situația de la Iași este fără precedent și de o gravitate absolută. Există un modus operandi la PSD pentru a nega pandemia de coronavirus (reamintesc declarațiile liderilor Olguța Vasilescu, Buzatu, Vosganian, alți liderii ALDE, PSD, Pro România) și pentru a bloca sistemul medical pentru ca acesta să cedeze și să transforme țara în haos.

Suma plătită pe acest spital inexistent de la Iași este și ea astronomică. Pentru că la PSD orice achiziție este un prilej de a sifona bani publici. S-ar fi plătit 13,2 milioane de euro (10 milioane de euro CJ Iași și 3,2 milioane de euro CJ Neamț), în condițiile în care spitalul COVID realizat de asociația „Dăruiește viața” din curtea spitalului Elias a costat doar 2 milioane de euro! Și care este de marți funcțional!

Toate spitalele modulare sunt deja instalate și funcționale: București, Constanța, Timișoara etc. La Iași, nu.

Mai mult, spitalul nu are medici, nu este administrat de o altă unitate spitalicească, nu s-a realizat niciun protocol de funcționare, nu s-a cerut sprijin de la nimeni, încă o dovadă a sabotajului repetat și întreținut! Nu s-a cerut niciun aviz de la Ministerul Sănătății, nici de la DSP Iași. Nu știe nimeni ce fel de spital ar fi fost – de triaj sau de terapie intensivă. Totul este o farsă de proporții!

Trei mari probleme

În ceea ce privește achiziția, primele probleme au fost sesizate de noi într-o analiză a caietului de sarcini, care avea multe lacune : lipseau injectomatele, absolut necesare pentru tratamentul pacienților COVID, echipamente de radiologie etc. Ulterior s-au constatat trei mari probleme:

1) În documentația elaborată pentru derularea procedurii de achiziție a spitalului, s-a stabilit un termen pentru furnizarea spitalului, acel termen era criteriu de calificare.

Acesta a făcut ca potențialii ofertanți serioși sa nu poată depune oferte, întrucât au constatat ca termenul nu poate fi respectat si vor fi excluși din procedura. În acest moment, procedura de achiziție a fost complet deturnată, spitalul nu există nici astăzi, dacă potențialii furnizori ar fi știut acest lucru, puteam să fi luat cu acești bani două spitale. Curtea de Conturi desfășoară o investigație amplă și are mari suspiciuni că aici s-a comis o fraudă!

2) Conform legii, reprezentanți ai spitalelor din Iaşi nu aveau cum sa fie membri ai comisiei de evaluare, deoarece spitalele nu sunt beneficiari ai acestei achiziții,  după cum scrie în caietul de sarcini, ci doar ai autorității care a achiziționat spitalul – Asociația Euronest, ceea ce arată un alt factor care a deturnat procedura de achiziție. ANAP a confirmat acest lucru!

3) Spitalul nu va putea fi decontat din fonduri europene în contul acoperirii costurilor medicale generate de pandemie. Doar spitalele modulare și de campanie achiziționate de IGSU și MApN vor putea fi decontate.

Spitalul ar fi urmat să fie adus de o firmă obscură din Turcia - SDI GLobal LLC. Zilele trecute s-au publicat imagini din satelit din curtea firmei respective și se demonstrează ușor că aceștia nu au nici pe departe capacitatea de a produce un spital modular. S-au spus presei numai minciuni, cum că firma ar fi partener NATO, iar curtea firmei arată ca o gospodărie de lumea a treia, abandonată, plină de deșeuri și de gunoaie.

Mai mult, nu există nicio strategie, niciun plan de amplasare, nicio structură metalică, așa ca la București la Elias, e necesară o platformă betonată, pentru amenajarea căreia ar fi necesară încă o lună.

Concluzia este că spitalul modular de la Iași nu există, este un sabotaj de mari proporții și o fraudă evidentă. Baronii și liderii PSD, prin mesajele și acțiunile lor, sunt astăzi dușmanii direcți ai românilor, iar consecințele lor se contorizează în numărul de morți și de îmbolnăviri de Covid 19!

Citește și alte articole scrise de ministrul Costel Alexe pentru SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇