Noul ambasador al Germaniei în România, Peer Gebauer, şi-a început mandatul

Noul ambasador al Germaniei în România, Peer Gebauer, şi-a început mandatul

Noul ambasador al Germaniei în România, Peer Gebauer, şi-a început mandatul, după ce i-a prezentat marţi preşedintelui Klaus Iohannis scrisoarea de acreditare semnată de preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier, preluând astfel, în mod oficial, mandatul său de nou ambasador al Germaniei în România.

”Ambasadorul Dr. Peer Gebauer i-a prezentat astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, scrisoarea de acreditare semnată de preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier, preluând astfel, în mod oficial, mandatul său de nou ambasador al Republicii Federale Germania în România”, a informat ambasada. 

ADVERTISING

Cu această ocazie, ambasadorul a evidenţiat dorinţa de aprofundare a cooperării dintre Germania şi România în toate domeniile de interes comun.

 „România este un partener foarte important al Germaniei. Acest lucru este demonstrat de densitatea impresionantă a relaţiilor bilaterale sub aspect politic, cultural şi economic.

România şi Germania se implică împreună pentru o Europă puternică şi securitatea transatlantică. În acest demers ne unesc respectul şi o mare încredere.

În calitate de ambasador, aştept cu nerăbdare să lucrez cu prietenii noştri români pentru a dezvolta în continuare relaţiile bilaterale şi a aprofunda cooperarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Personal, sunt foarte nerăbdător să călătoresc prin această frumoasă ţară şi să-i cunosc mai bine oamenii“, spune ambasadorul Peer Gebauer.

La ceremonie ambasadorul a fost însoţit de soţia sa, Sonja Gebauer, şefa Secţiei Cultură din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, şi de adjunctul şefului misiunii diplomatice, Christian Plate.

 În anul 2001, Peer Gebauer a obţinut un doctorat în Drept la Universitatea din Tübingen. Între 2001-2002 a fost consilier în cadrul Direcţiei pentru Afaceri Juridice UE, Ministerul Federal al Afacerilor Externe, la Berlin. Între 2002-2005, a fost şef al Secţiei juridice şi consulare la Ambasada Germaniei din Tel Aviv, Israel.

ADVERTISING

În perioada 2005-2007 a fost consilier politic la Ambasada Germaniei la Tokyo.

Între 2017-2019 a fost şef al Departamentului Relaţii bilaterale cu statele Orientului Apropiat şi Mijlociu, Africii, Asiei şi Americii Latine, Cancelaria federală, din Berlin.

Între 2019-2021 a fost director al Direcţiei Afaceri globale, Africa subsahariană, politica de dezvoltare, politica externă privind migraţia la Cancelaria federală din Berlin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇