Nemulțumit de decizia de a nu redeschide Dosarul 10 august, Cioloș cere o comisie parlamentară de anchetă: Eu unul vreau să știu ce s-a întămplat atunci

Nemulțumit de decizia de a nu redeschide Dosarul 10 august, Cioloș cere o comisie parlamentară de anchetă: Eu unul vreau să știu ce s-a întămplat atunci

Dacian Cioloş a afirmat că decizia ca dosarul 10 august să nu fie redeschis este un lucru la care nu se aştepta şi consideră că Parlamentul poate ancheta acele evenimente.

Astfel, liderul PLUS spune că „o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”.

„Decizia de a nu redeschide Dosarul 10 august nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte.  

ADVERTISING

Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului. Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească.  

Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine.

Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”, a scris Dacian Cioloş marţi pe Facebook.  

Decizia de a nu redeschide Dosarul „10 august“ nu este finalitatea pe care o așteptam nici eu și nici cetățenii acestei...

Posted by Dacian Cioloş on Tuesday, March 2, 2021

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISING

Decizia este definitivă. Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, în 10 august, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇