Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de restricțiile sanitare (Video)

Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de restricțiile sanitare (Video)

Au fost proteste, sâmbătă, în mai multe oraşe din Germania, împotriva politicilor menite să stopeze răspândirea cazurilor de Covid-19.

Cel mai mare protest a avut loc la Hamburg, cu o participare de circa 16.000 de persoane, potrivit poliţiei. Organizaţii se aşteptau la o prezenţă de 11.000 de oameni la protest, organizat sub sloganul „Ajunge! Jos mâinile de pe copiii noştri!”.

Organizatorii au făcut apel la participanţi să poarte măşti şi să păstreze distanţa fizică, în conformitate cu normele impuse, însă mulţi nu au respectat această cerinţă, notează dpa.

Un participant a purtat Steaua lui David cu inscripţia „nevaccinat”, a anunţat poliţia pe Twitter, adăugând că forţele de ordine au deschis o anchetă pentru incitare.

Germany: Tense scenes as thousands of COVID sceptics descend on Magdeburg

Proteste importante au loc în întreaga ţară, în Magdeburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg şi Schwerin.

ADVERTISING

Circa 1.600 de oameni s-au strâns în Schwerin (nord), potrivit poliţiei, la miting fiind aşteptaţi 2.000 de oameni, conform organizatorilor. Protestatarii purtau un banner pe care scria "Părinţii şi bunicii spun !!!NU!!! vaccinării anticoronavirus a copiilor!" Manifestanţii aveau cu ei tobe şi trompete.

La Magdeburg, mii de oameni au mărşăluit prin tot oraşul timp de câteva ore bune, blocând temporar liniile de tramvai şi circulaţia.

La Berlin, protestatarii au format un convoi de maşini şi biciclete. Poliţia a numărat mai bine de 100 de vehicule, 70 de biciclete şi circa 200 de persoane.

Tot sâmbătă au avut loc şi contrademonstraţii. Circa 2.500 de oameni s-au adunat în oraşul Minden (vest) pentru a-şi exprima opoziţia faţă de ''adepţii gândirii laterale'', un grup care şi-a asumat un rol de conducere în organizarea protestelor împotriva politicilor guvernamentale.

În Efurt, circa 1.000 de oameni s-au adunat pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de democraţie şi de măsurile antiepidemice, potrivit poliţiei şi organizatorilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇