Meleșcanu i-a cerut explicații lui Arafat pentru un fake news, o declarație a premierului Greciei care ... nu există

Meleșcanu i-a cerut explicații lui Arafat pentru un fake news, o declarație a premierului Greciei care ... nu există

Teodor Melescanu i-a cerut, marți, explicații șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, cu privire la o acuzație ce ar fost adusă României de premierul Greciei.

Mai exact, Meleșcanu a susținut în Senat că prim-ministrul grec ar fi spus că țara noastră umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE mai mulți bani.

Dublu record negativ pentru România: Aproape 1.000 de cazuri noi de COVID și 297 de persoane internate la Terapie Intensivă (Infografice)

"Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă.

ADVERTISING

E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României.

Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE", a spus Meleșcanu, potrivit Digi24.

În replică, șeful DSU a afirmat că știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă.

"De când a apărut știrea, ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă", a subliniat Arafat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul de Interne Marcel Vela, șeful DSU Raed Arafat și și Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, sunt audiați azi în Parlament, cu privire la modul în care au gestionat pandemia de coronavirus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇