Macron l-a întrerupt pe Biden la G7, pentru a-i vorbi despre producția de petrol (Video)

Macron l-a întrerupt pe Biden la G7, pentru a-i vorbi despre producția de petrol (Video)

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a întrerupt pe omologul său american Joe Biden, la G7, în sudul Germaniei, pentru a-şi sublinia voinţa de a juca un rol internaţional, o scenă remarcată şi criticată în a doua zi a summit-ului de la Castelul Elmau, în Alpii bavarezi.

Macron l-a intrerupt pe Biden în toiul unei conversaţii, relatează Le Figaro.

El l-a prins din urmă pe şeful statului american, care se afla în faţa sa, şi i-a spus că l-a contactat pe preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), Mohammed bin Zayed Al Nahyan (supranumit MBZ), pentru a-i ”cere să-şi crească producţia” de petrol, în cadrul unei situaţii internaţionale tensionate şi în urma unui embargo european impus petrolului rusesc.

ADVERTISING

Şeful statului francez - care se află într-un turneu internaţional, în timp ce situaţia politică în Franţa este foarte agitată - îşi încheie intervenţia pe lângă Biden zâmbind.

El a abordat în faţa camerelor problema petrolului rus şi a precizat că discuţiile vor continua în interior.

Şefii de stat şi de guverne ai Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii şi Statelor Unite s-au reunit timp de două zile în Germania, împreună cu şefi de guverne din India, Indonezia, Senegal, Africa de Sud şi Argentina.

ADVERTISING

Ei discută la această reuniune, ca în fiecare an, despre probleme din economie, dar şi despre apărarea şi securitatea internaţionale, în vederea luării unor decizii comune.

După summit-ul G7, mai mulţi şefi de stat, inclusiv Emmanuel Macron, urmează să participe la un summit NATO, de marţi şi până joi, la Madrid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇