Macron anunță că acceptă invitația lui Putin și merge în Rusia

Macron anunță că acceptă invitația lui Putin și merge în Rusia

Vladimir Putin l-a invitat pe omologul său francez, președintele Emmanuel Macron, la Moscova, iar acesta a acceptat invitația și va merge în Rusia până la sfârșitul anului.

Vizita ar putea avea loc ”în lunile următoare”, însă este necesar să ţină cont de criza COVID-19, a anunțat președinția franceză.

Palatul Elysée a ținut să adauge că această vizită nu va avea o ”dimensiune memorială”, în contextul în care Rusia tocmai a sărbătorit 75 de ani de la victoria împotriva nazismului.

Invitaţia a fost lansată într-o întâlnire tête-à-tête prin videoconferinţă, ”o discuţie aprofundată şi substanţială”, care a ”permis să se facă bilanţul dialogului încrederii şi securităţii angajat” în cursul vizitei preşedintelui rus la Fortul Brégançon, reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi, în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin înaintea sumitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

ADVERTISING

La puţin timp după ce a fost ales în 2017, Emmanuel Macron l-a primit cu fast pe omologul său rus la Castelul Versailles, lângă Paris.

Vladimir Putin a venit la Paris și pentru funeraliile fostului preşedinte Jaques Chirac, la 30 septembrie 2019, iar apoi la 10 decembrie, la un summit în patru cu Ucraina, Germania şi Franţa, în vederea unei relansări a procesului de pace în Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇