La trei ani de la atacul din Florida, președintele Joe Biden cere Congresului o reformă imediată privind vânzările de arme în SUA

La trei ani de la atacul din Florida, președintele Joe Biden cere Congresului o reformă imediată privind vânzările de arme în SUA

Preşedintele american Joe Biden a făcut apel duminică la Congres să acţioneze imediat pentru a limita circulaţia armelor de foc în SUA, la trei ani după atacul dintr-un liceu din Parkland, în Florida, relatează AFP.

Această administraţie nu va aştepta următorul atac armat în masă” pentru a asculta apelurile la acţiune, a precizat preşedintele democrat într-o declaraţie transmisă cu ocazia împlinirii a trei ani de la incidentul care a avut loc la 14 februarie 2018 şi care s-a soldat cu 17 morţi.

„Fac apel astăzi la Congres să promulge reforme de bun simţ privind armele”, a spus Biden, care a cerut să se impună în sfârşit verificarea antecedentelor cumpărătorilor „în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme”, interzicerea armelor de atac şi a încărcătoarelor de mare capacitate.

ADVERTISING

În opinia lui Biden, trebuie "să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme, care pun arme de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză".

În 2018, în ziua de Sfântul Valentin, un tânăr de 19 ani, Nikolas Cruz, a deschis focul în această instituţie de învăţământ din sud-estul Floridei, Liceul Marjory Stoneman Douglas, şi a omorât 14 elevi şi 3 profesori înainte de a fi arestat.

atac-armat
Foto: Facebook / Roger Mackey

These are the 17 people killed by a young gunman with a legally purchased AR-15 assault rifle at Marjory Stoneman...

Posted by FOX 5 San Diego on Thursday, February 15, 2018

Exclus din şcoală cu un an în urmă din "motive disciplinare", el a putut să îşi cumpere legal o armă de atac semiautomată, în ciuda unor antecedente psihiatrice.

În pofida unei mobilizări inedite a liceenilor din Parkland pentru un control mai sever asupra vânzărilor de arme, preşedintele republican Donald Trump a refuzat atunci să ia în considerare interzicerea armelor de atac.

The horrific school shooting in Parkland, Florida has inspired a number of responses across the spectrum. Is there any...

Posted by Universal Life Church Ministries on Monday, February 19, 2018

Administraţiile americane succesive nu au reuşit să oprească înmulţirea atacurilor în masă care se produc cu regularitate în şcoli, centre comerciale, companii sau lăcaşuri de cult.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇