Ivan Patzaichin va gira numirea viitorului guvernator al Deltei Dunării, la propunerea USR-PLUS

Ivan Patzaichin va gira numirea viitorului guvernator al Deltei Dunării, la propunerea USR-PLUS

Alianţa USR-PLUS propune un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), iar cei doi co-preşedinţi ai Alianţei i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ care va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă.   

Conform unui comunicat, USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu şi patrimoniul natural şi cultural şi cu sprijinul şi implicarea în decizii a comunităţii locale şi asociaţiilor civice.    

ADVERTISING

Numirea nu poate fi doar o simplă decizie politică ci una care să implice comunitatea acestei rezervaţii naturale cu un potenţial imens în care e nevoie de o viziune împărtăşită de toată comunitatea cu interese în Deltă, susțin aceștia.

Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv naţional şi chiar european prin valoarea şi marimea finanţărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociaţii de pescari, asociaţii care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtăşită pentru viitorul Deltei şi o colaborare strânsă între comunitate şi administraţie“, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedintele USR-PLUS, deputat european şi preşedintele Renew Europe.  

L-am rugat, împreună cu Dan Barna, pe Ivan Patzaichin să conducă procesul de desemnare a guvernatorului Deltei și a...

Posted by Dacian Cioloş on Friday, January 15, 2021

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a declarat că printr-un proces transpararent şi consultativ, Alianţa vrea să arate că numirile se fac ţinând cont de părerea tuturor celor din comunitatea Delta Dunării.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Vom arăta că numirile pe care le facem ţin cont de părerea tuturor celor din această comunitate specială extraordinară care este Delta Dunării. Îi implicăm în această numire pe toţi actorii civici, administrativi şi economici care pot fi nişte parteneri activi ai viitorului guvernator cu idei şi proiecte dar şi sprijin atîta timp cât toţi îşi doresc dezvoltarea durabilă a zonei Deltei”, a explicat spune Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS şi vicepremier.

Ivan Patzaichin s-a arătat mulțumit de idee.

ADVERTISING

”Voi face tot ce pot ca să găsim, împreună, la vedere, o echipă competentă și inimoasă care să își asume această sarcină, pentru că Delta este o comoară unică pe Pământ.”

Deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natura și cultura locului, de valorificarea cu...

Posted by Ivan Patzaichin on Friday, January 15, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇