Iulian Fota a fost numit director al Institutului Diplomatic Român

Iulian Fota a fost numit director al Institutului Diplomatic Român

Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, a fost numit director al Institutului Diplomatic Român.

citizen

Ordinul de numire ar fi fost semnat deja de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, potrvit surselor citate de Libertatea, care mai spun că actualul director, Dan Petre, va mai rămâne în instituție câteva zile.

Publicația Libertatea scria în luna mai că în cadrul institutului ar fi existat o atmosferă conflictuală, întreținută de fostul director IDR Simona Spinaru. După ce diplomatul a fost chemat în centrala MAE, postul său din conducerea Institutului Diplomatic Român a rămas vacant.

citizen

Iulian Fota este expert în relații internaționale si securitate națională, cu o experiență de muncă de peste 25 de ani. În prezent este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și la Universitatea București, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională (2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009) și al Colegiului Național de Informații (2016-2020) sau șef al Secţiunii “Apărare” din cadrul Misiunii României la NATO, Bruxelles, Belgia (1998-2001).

citizen

Citește și:

România și slăbiciunea cooperării personalizate cu SUA

Dracul e chiar mai negru decât pare: de ce bagă România capul în nisip în jocurile cu sumă zero și ce se întâmplă când lăsăm Rusia deoparte - Interviu Video


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇