Iohannis spune că l-a invitat pe Biden în România: A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire

Iohannis spune că l-a invitat pe Biden în România: A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire

Klaus Iohannis a declarat, luni, după discuțiile din cadrul Summit-ului NATO, că a avut două discuţii scurte cu preşedintele SUA Joe Biden pe care l-a invitat în România.

Şeful statului a adăugat că liderul de la Casa Albă „a fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire”.

„Am avut două discuţii scurte cu preşedintele Biden, nu una singură. Prima a fost chiar la început unde împreună cu preşedintele Duda am ţinut să îl salutăm pe preşedintele Biden, să ne exprimăm mulţumirea faţă de prezenţa domniei sale în Summitul B9. Preşedintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit şi foarte mult pentru a sprijini România şi Polonia, pentru a îmbunătăţi această relaţie.

ADVERTISING

În cea de-a doua tot scurtă discuţie pe care am avut-o cu preşedintele Biden spre finalul Summitului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuţia foarte bună pe care am început-o.

A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a declarat Klaus Iohannis.

Un oficial de la Washington citat de postul CNN a declarat luni că preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

ADVERTISING

Citește și: Iohannis participă azi la Summit-ul NATO de la Bruxelles. Preşedintele Joe Biden, prezent pentru prima oară la reuniune


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇