Iohannis, apel pentru diaspora: Înscrieţi-vă la votul prin corespondenţă! Altfel, e posibil să nu puteți vota

Iohannis, apel pentru diaspora: Înscrieţi-vă la votul prin corespondenţă! Altfel, e posibil să nu puteți vota

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, românilor din diaspora să se înscrie pentru a vota prin corepondenţă la alegerile locale.

„Când am promovat votul prin corespondenţă, şi poate vă amintiţi că am fost unul dintre principalii promotori, ne-am gândit că e bine să poată vota românii din diaspora şi dacă nu pot ajunge la o secţie de votare. Nu ne-am gândit atunci la pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă e utilă.

Aş vrea să fac un apel către românii din Diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă. Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările unde avem români care vor să îşi exprime votul. De aceea e important ca românii din diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă, altfel există posibilitatea ca ei să nu poată vota”, a afirmat preşedintele.

ADVERTISING

Tot miercuri, Klaus Iohannis a promulgat Legea care modifică şi completează unele acte normative în materie electorală, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, românii pot vota pe parcursul a două zile, sâmbăta şi duminica.

În schimb, nu vor fi organizate secţii de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare cât şi în afara acestora, în ţara unde „autorităţile competente din ţara de reşedinţă nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”.

ADVERTISING

Citeşte şi:

Iohannis nu ia în calcul amânarea alegerilor și îi îndeamnă pe candidați să prezinte proiecte, fără atacuri sterile!

BEC clarifică situaţia privind vizele de flotant şi votarea la alegerile locale din 27 septembrie | DOCUMENT


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇