Iohannis a decretat alți doi ”Luptători cu rol determinant” la Revoluția din 1989, după cei cinci de acum două săptămâni

Iohannis a decretat alți doi ”Luptători cu rol determinant” la Revoluția din 1989, după cei cinci de acum două săptămâni

Președintele Iohannis a semnat vineri încă un decret prin care, la aproape 32 de ani de la Revoluție, conferă unor persoane titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” și toate drepturile aferente.

În anexa atașată decretului publicat vineri pe site-ul Administrației Prezidențiale se precizează că noii posesori ai titlului de ”Luptător cu Rol Determinant” la evenimentele din 1989 sunt Edmond Alexandru Olteanu și Liviu Gheorghe Langa.

Un decret similar a fost semnat de președintele Iohannis și în data de 28 septembrie, când au primit același titlu alte 5 persoane.

ADVERTISING

De asemenea, în august 46 de persoane au primit același titlu, prin decret semnat de președinte.

În ultimii ani, președintele Iohannis a semnat mai multe astfel de decrete, de exemplu cel din luna aprilie, dar și decrete prin care a retras titlul de luptător la Revoluție, din cauza unor scandaluri care au marcat activitatea asociațiilor de revoluționari.

Peste două luni se împlinesc 32 de ani de la evenimentele din 1989, care au condus la prăbușirea regimului comunist. O parte dintre procesele deschise de familiile victimelor Revoluției nu s-au încheiat nici până azi, iar vinovații și complicii lor nu au fost cu toții pedepsiți.

ADVERTISING

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇