Imaginea zilei: "Nimeni nu mănâncă cu două linguri"

Imaginea zilei: "Nimeni nu mănâncă cu două linguri"

Premierul Marcel Ciolacu, confruntat de două săptămâni cu un protest al transportatorilor şi fermierilor, încearcă o lovitură de imagine. Pentru asta l-a invitat în biroul oficial de la Guvern pe Constantin Crăciun, un ţăran din Vrancea, venit la București pentru a le aduce mâncare protestatarilor.

Anterior, bătrânul a fost invitat aseară la Antena3.

Iar marţi dimineaţă premierul l-a chemat la Palatul Victoria, după care a postat pe Facebook instantanee de la întâlnire, ocazie cu care se poate remarca şi stilul clasic de strategie de campanie, care să îl alăture pe Ciolacu de omul de rând.

ADVERTISING

Iată ce scrie premierul:

"Am crescut susținut de o mână puternică precum mâna acestui om!

Și am avut astăzi onoarea să îi țin strâns mâna lui Constantin Crăciun, din Cîmpineanca, Vrancea.

Nu poate decât să mă inspire, să mă motiveze mâna brăzdată de greutăți a țăranului român. Este o mână călită de timpuri, căreia nu o să-i dau drumul niciodată! Este mâna pe care se bazează o țară întreagă!

De aceea, problemele de zi cu zi ale țăranilor români merită să fie mereu ascultate și să își găsească rezolvare. Ei trebuie ajutați și să le întindem la rândul nostru mâna spre dialog.

ADVERTISING

Acești oameni trebuie ajutați. Pentru că așa cum mi-a zis și Constantin Crăciun, nimeni nu mănâncă cu două linguri!"

premier Ciolacu țăran
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Aşa cum scria Emilian Isailă acum câteva zile, acest protest de durată al fermierilor şi transportatorilor risca să-l coste pe premierul Ciolacu.

"Dacă protestul nu se va încheia rapid, instabilitatea Guvernului va crește, iar perspectivele politice ale lui Marcel Ciolacu se vor îngusta.

Actualul premier a căzut în capcana convingerii că, în ciuda zgomotului, oamenii nu vor reacționa și vor accepta noile măriri de taxe. 

ADVERTISING

Ciolacu nu a reușit să citească semnele și să înțeleagă că zgomotul social, până la urmă, poate sparge ulciorul, iar acum a ajuns din postura liderului cel mai bine poziționat din perspectiva celor patru rânduri de alegeri în aceea de a lupta pentru supraviețuirea politică".

Dar iată că premierul a simţit pericolul şi a cotit strategic pe calea bătătorită a campaniei de imagine.

țăran Constantin Crăciun Vrancea
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Cine este Constantin Crăciun

Cât despre Constantin Crăciun de la Campineanca, presa locală scria acum un an că este cunoscut pentru că s-a autointitulat „ţăranul sărac al Uniunii Europene”, dar şi pentru că a încasat suma de 100.000 de lei din recalcularea indemnizaţiei de revoluţionar, pe care a cărat-o la o sucursală bancară cu căruţul tras de oaie.

Ziarul de Vrancea scrie plastic despre el: "În ciuda poreclei, ”Ţăranul sărac” nu-i sărac deloc, toată această punere în scenă făcand de fapt parte dintr-o strategie de ”marketing ţărănesc” menită să atragă atenţia presei asupra sa. Crăciun are 71 de ani şi este preşedintele Asociaţiei „Ţăranul sarac“. Are vreo 31 ha de teren arabil, zece de vaci, 14 porci, 200 de păsări, două mori şi un cazan de făcut ţuică. Acum şi-a tras şi un tractor cu fonduri europene.

Pentru a reuşi să întreţină ferma are caţiva argaţi în ogradă. În plus faţă de pensie, acesta are şi o indemnizaţie de revoluţionar. Susţine că a apărat gara din Focşani de ”teroriştii” din decembrie 1989. Crăciun a devenit cunoscut publicului abia în 2007, la aderarea Romaniei în UE, după ce s-a declarat ”ţăranul sărac al UE". Visul său este să ajungă consilierul ministrului agriculturii şi din această postură să apară mai des la televizor. Iar pentru asta se tot dă în stambă".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇