Guvernul dă bani în plus pentru bursele elevilor etnici români din Ucraina

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG) pentru acordarea burselor de studiu pentru elevii etnici români din Ucraina.

Suma alocată pentru anul şcolar 2019-2020 este de 6 milioane de lei, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Un ultim act normativ pe care aş dori să-l prezint după şedinţa de guvern din această seară, este vorba despre un proiect de hotărâre de guvern pentru suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului pentru acordarea burselor de studiu pentru elevii etnici români din Ucraina.

Vorbim, pentru anul şcolar 20192-2020, de o sumă de 6 milioane de lei care va constitui un sprijin pentru elevii care au ca limbă maternă şi studiază în limba română, din Ucraina", a declarat Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei Executivului. 

Citește și Parlamentul a respins ordonanța de urgență privind majorarea cu 20% a alocațiilor. Dacă legea de respingere e promulgată, Guvernul e obligat să le dubleze


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!