Greblă a tăiat banii PMP. Drulă acuză un abuz de tip belarus: "Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să facă asta"

Greblă a tăiat banii PMP. Drulă acuză un abuz de tip belarus: "Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să facă asta"

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a suspendat acordarea subvențiilor către Partidul Mișcarea Populară (PMP), pentru că există un litigiu privind conducerea formaţiunii.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a explicat decizia pentru News.ro.

”În PMP există neînţelegeri cu privire la conducerea legitimă a partidului. Există două persoane care se consideră preşedinţi.

În ceea ce priveşte documentele oficiale, la Registrul Partidelor Politice este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul”, a explicat preşedintele AEP decizia de a opri plata subvenţiei către PMP.

ADVERTISING

”Noi avem obligaţia să plătim această subvenţie partidului, PMP, iar partidul trebuie să fie reprezentat de persoana care conduce partidul”, a precizat Toni Greblă. 

Preşedintele AEP a menţionat: ”Întrucât există acest litigiu şi el este în instanţă, am considerat să îi notificăm anunţându-i şi pe unii şi pe alţii că suspendăm plata subvenţiei până la soluţionarea acestui litigiu, fie pe cale amiabilă, fie prin instanţă.

Dacă nu vor mai fi acele contestaţii, noi vom plăti sumele oprite la plată dintr-un cont, iar partidul va primi aceste subvenţii, când litigiul din interiorul partidului va fi rezolvat”.

ADVERTISING

Cristian Diaconescu a contestat în instanţă rezultatul Congresului PMP din februarie 2022, în urma căruia a fost aleasă o nouă conducere a formaţiunii, în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac. Acelaşi Tomac a fost reales preşedinte în martie 2023, la un nou congres PMP.

Tomac: Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a transmis că AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică.

”AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă şi a comunicat excelent timp de un an şi jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicaţie raţională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

ADVERTISING

După PSD şi PNL, Partidul Mişcarea Populară are cei mai mulţi aleşi locali în administraţia din România.

”Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”, anunţă Tomac.

Drulă: Le e frică

Liderul USR, Cătălin Drulă, care a anunţat recent constituirea unui pol de dreapta alături de PMP în vederea alegerilor din 2024, susţine că avem de-a face cu un abuz al şefului AEP, care este în funcţie graţie sprijinului PSD.

"Ce a făcut șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă de la PSD, prin oprirea fondurilor PMP este un abuz de tip belarus.

Dle. Ciolacu, degeaba te plimbi în Germania și te dai socialist european, dacă acasă sufoci democrația pentru că nu îți convine că se consolidează Opoziția.

Nici măcar Dragnea n-a îndrăznit să taie banii USR-ului în anii 2017-2019 când, din cauza unor acțiuni de șicanare, am avut o întârziere de 1 an și jumătate prin instanțe la înregistrarea noului președinte în Registrul Partidelor.

Din simplul motiv că acele fonduri sunt prin lege ale organizației, nu ale unui președinte sau altuia.

De săptămâni bune s-a declanșat o panică a sistemului lui Iohannis și Ciolacu de putere pentru că se conturează o alternativă de dreapta solidă pentru 2024 și se strică planul cu sperietoarea Georgică.

Partea bună: le e frică", a scris pe Facebook Cătălin Drulă.

Suspendarea fondurilor, notificată de AEP la finalul lunii iunie, a venit la două săptămâni după ce PMP a început discuțiile cu USR pentru unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇