Florin Roman a preluat interimatul la Camera Deputaților, după demisia lui Ludovic Orban. USR spune că l-a acceptat ca semn de bunăvoinţă

Florin Roman a preluat interimatul la Camera Deputaților, după demisia lui Ludovic Orban. USR spune că l-a acceptat ca semn de bunăvoinţă

Camera Deputaţilor a declarat vacantă, luni, funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, printr-o hotărâre adoptată de plen, în urma demisiei lui Ludovic Orban.

S-au înregistrat 256 de voturi „pentru” şi 26 „împotrivă”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, a preluat interimatul, fiind votat în şedinţa Biroului Permanent al Camerei, pentru o perioadă de două săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă a acceptat ca Roman să preia interimatul pentru a nu avea blocaje administrative, ca un semn de bunăvoinţă şi din dorinţa de stabilitate.

ADVERTISING

"Astăzi în plen s-a constatat vacantarea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma demisiei domnului Ludovic Orban, şi Camera Deputaţilor, ca de altfel toată ţara, era la un pas să intre din nou într-un blocaj, într-un haos instituţional (...).

Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR, şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate, ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea în următoarea perioadă şi în următoarele zile bunăvoinţă şi responsabilitate", a afirmat Moşteanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ludovic Orban şi-a depus pe 13 octombrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El preciza atunci că nu mai poate să fie "părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL".



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇