Florin Cîțu, după decizia Standard&Poor’s: Confirmă că am luat cele mai bune decizii. Mesaj către miniștri: Accelerați reformele! (Video)

Florin Cîțu, după decizia Standard&Poor’s: Confirmă că am luat cele mai bune decizii. Mesaj către miniștri: Accelerați reformele! (Video)

Decizia agenției de rating Standard&Poor’s, care a menținut ratingul României și a îmbunătățit perspectiva de la negativ la stabil arată că deciziile pe care le-am luat au fost bune, dar ne și obligă, a spus, sâmbătă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu.

El a transmis un mesaj miniștrilor din guvernul pe care îl conduce, să accelereze reformele, și a concluzionat că PSD rămâne „principalul dușman”, nu doar politic, ci și pentru stabilitatea economică a țării.

Declarații de presă susținute de premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria

Declarații de presă susținute de premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 16 aprilie 2021

„Agenția de rating a modificat perspectiva pentru economia României de la negativ la stabil. Eroii din economia României, sunt în acestă perioadă dificilă companiile private, antreprenorii, ei sunt cei care au dus greul și fără încrederea lor nu reușeam. Pentru toate acestea le mulțumesc”, și-a început Florin Cîțu declarația de presă.

ADVERTISING

„Actuala coaliție de guvernare, condusa de PNL, din care fac parte USR-PLUS și UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reușit în această perioadă dificilă ce nu au reușit să facă guvernele anterioare în perioade de creștere economică, a câștigat clar încrederea instituțiilor internaționale și a investitorilor străini”, a mai spus Florin Cîțu.

Mai mult, a mai spus premierul, a fost redus deficitul bugetar, s-au înregistrat venituri mai mari la buget și a fost stabilizată economia, fără a fi introduse taxe noi sau a le crește pe cele existente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Anul trecut, ca ministru de Finanțe într-un guvern liberal, am cerut să aveți încredere în mine că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei, și așa s-a întâmplat. În trimestrul IV din 2020, România a avut cea mai mare creștere economică din UE. La începutul acestui an, ca premier al acestui guvern, am promis că voi lua decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de rating de țară de la negativ la stabil. S-a întâmplat așa. Această decizie a agenției de rating este garanția că ceea ce am facut am făcut bine”, a adăugat Florin Cîțu.

ADVERTISING

El a atras atenția că deși agențiile de rating confirmă că au fost luate cele mai bune decizii, asta înseamnă obligații în plus pentru actualul guvern.

„Mă adresez acum membrilor cabinetului Cîțu: aveți obligația să accelerați reformele - în propriul minister, în companiile din subordine, în agenții”, a mai spus premierul.

Prim ministrul a mai spus și că rezultatele obținute confirmă că „economia liberală este singura soluție pentru pentru a oferi  bunăstare tuturor românilor”.

În plus, Florin Cîțu a ținut să sublinieze că aceste rezultate bune au fost obținute în condițiile în care „PSD ne-a atacat și ne-a pus constant piedici, atât în planul crize sanitare, cât și în planul crizei economice”, motiv pentru care consider că „PSD rămâne principalul dușman, nu doar politic, dar și al stabilității economice”.

În final, premierul Cîțu a făcut un apel la populație să se vaccineze, aceasta fiind singura cale de ieșire rapidă din criza actuală.

„Să nu uităm: suntem în plină luptă cu pandemia, există o singură soluție - vaccinarea. Avem acum dozele pentru toți românii sa se vaccineze, vă încurajez pe toți să vă înscrieți pe platforma de vaccinare și să vă vaccinați. Doar așa putem să revenim la normalitate”, a conchis Florin Cîțu.

Vineri, Standard & Poor's a îmbunătăit perspectiva ratingului României, aceasta fiind prima modificare în sens pozitiv din 2013 încoace.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇