Florin Cîţu a scris pe Facebook că a aprins o lumânare în memoria Colectiv, iar internauții l-au luat la rost

Florin Cîţu a scris pe Facebook că a aprins o lumânare în memoria Colectiv, iar internauții l-au luat la rost

Premierul interimar Florin Cîţu a transmis, sâmbătă, că „durerea este la fel de puternică”, la şase ani de la tragedia din clubul Colectiv. El a menționat că a aprins o lumânare în memoria victimelor, însă internauții s-au folosit de ocazie pentru a-l lua la rost.

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris Cîţu pe Facebook.

Mesajul a fost întâmpinat cu repulsie de unii internauți. Iată câteva dintre mesajele dure care i-au fost adresate:

ADVERTISING
  • „Dacă exista ceva "fantastic" la tine, acel ceva este ticăloşia profundă! Ai tupeul, nesimțire şi obrăznicia absolut revoltătoare și dezgustătoare să te agăți de o dramă (care a tot fost folosită cu cinism de dreapta pentru a obține capital politic), deşi în mandatul tău oamenii au murit şi mor cu zile (fie arşi în spitale, fie privați de măsurile, de tratamentul, de dotările și de personalul atât de necesare), în timp ce se dădeau/dau tunuri financiare în vremea pandemiei! Pentru asta nu simți durere, ticălosule?!?”
  • „Foarte frumos că ai aprins o lumânare în memoria celor de la Colectiv; nu puteai să o faci in liniște, fără să te lauzi? Te folosești de orice prilej ca să ieși in evidență.”
  • „Lasă lumânările!!! Rezolvă dosarul Colectiv, ca să știm și noi cine și cum sunt vinovați!!! Să știm cine trebuie să plătească pentru moartea celor 65 de tineri!!!”
  • „E frumos că ai aprins o lumânare. Dar ca să nu mai aprinzi alte lumânări pe viitor, ai putea aloca bani pentru paturi ATI și paturi pentru marii arși la toate spitalele din țară. Doar că tu dai bani la primarii PNL care te-au făcut șef la partid pentru consultanță de zeci de milioane de euro pe care le fac limbricii de la partid. Dar na, e mai ieftin să aprinzi lumânări și să pui poze decât să faci investiții.”
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. De asemenea, peste 160 de persoane au fost rănite.

In memoriam victimelor de la #Colectiv

La șase ani de la această tragedie, mai multe organizaţii civice organizează, sâmbătă, un eveniment în Capitală, ocazie cu care au transmis un mesaj autorităților:

”Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignam de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că <<avem de toate>> în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor. Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi”, susțin organizatorii evenimentului, printre care se regăsesc `Corupţia ucide` şi Asociatia Colectiv GTG 3010 .

ADVERTISING

Conform anunţului organizaţiilor civice, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de perioada prin care trecem, sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc un flashmob pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, după care portretele victimelor vor fi purtate până la clubul Colectiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇