Firea vine cu o nouă explicație privind poza făcută în școală, dar se bate cap în cap cu prima: Eu zic să vină mai repede Poliția, să ne rețină!

Firea vine cu o nouă explicație privind poza făcută în școală, dar se bate cap în cap cu prima: Eu zic să vină mai repede Poliția, să ne rețină!

Primarul general, Gabriela Firea, a vorbit, marți, pe o rețea socială, despre scandalul izbucnit după ce a postat pe Internet o poză în care apare alături de soțul său, Florentin Pandele, și de copiii lor într-o clasă, deși părinții nu au avut voie să facă asta, din cauza pandemiei.

Astfel, edilul Capitalei susține azi că respectiva fotografie nu a fost făcută luni, în prima zi de școală, ci cu o zi înainte.

„În seara de 13 septembrie, ÎNAINTE de începerea școlilor, am mers cu soțul meu să verificăm pregătirile sanitare pentru luni dimineața, fiecare în școlile din orașul în care este primar.

ADVERTISING

La ora 19:30 ne-am oprit la o școala pentru a intra în direct la Romania Tv. Avem și MARTORI: echipa RTV, angajați ai școlii, paznici.

Au intrat și copiii cu noi. Am facut o fotografie în 10 secunde. Am postat a doua zi dimineața o incurajare și un mesaj pentru copii, profesori și părinți, având ca ilustratie fotografiile facute SEARA. Totul a fost dezinfectat”, a scris Firea pe Facebook.

Luni spunea că a fost la școală, dar devreme și nu a interacționat cu nimeni

Amintim că în fotografiile respective copii celor doi aveau ghiozdane, și, mai mult, ieri Gabriela Firea spunea clar că a fost la școală, dar foarte dimineață, astfel că nu a interacționat cu nimeni.

ADVERTISING

Într-o declarație oferită G4Media, luni, la scurt timp după apariția imaginii și sesizările din spațiul public primarul general a spus acest lucru:

”Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”.

În declarația de azi de pe Facebook Firea amintește din nou de programările la doctor, dar de data aceasta spune că nu a mai intrat în școală.

ADVERTISING

„Copiii aveau luni o programare la doctor și am fost foarte dimineață, înainte de a veni ceilalți copii și părinti, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT ÎN CLASE!

Am și explicat situația ieri, cui m-a intrebat. Dar s-a inteles ce s-a vrut... nu adevarul! Eu zic să vină mai repede Poliția, să ne rețină! Să-i ia la intrebari și pe copii! Dar urgent!”, a continuat ironic primarul general.

Atunci de ce a șters poza?

Dacă ne uităm la întreaga poveste, întrebarea la care nu a răspuns Gabriela Firea este de ce a șters fotografia, după ce au început să apara reacțiile negative?

Și despre ce interior de școală vorbea în declarațiile de luni, daca marți spune că de fapt nu a mai intrat nicăieri?

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇