Firea anunță că participă la dezbatere cu Nicușor Dan săptămâna viitoare. Refuză să răspundă clar dacă e la originea dezvăluirilor, dar mai face o plângere penală

Firea anunță că participă la dezbatere cu Nicușor Dan săptămâna viitoare. Refuză să răspundă clar dacă e la originea dezvăluirilor, dar mai face o plângere penală

Gabriela Firea a anunţat, joi seară, că va participa la dezbaterea de săptămâna viitoare cu Nicuşor Dan pe care vrea să-l întrebe ce listă de consilieri generali va vota, fiind ”un candidat independent, susţinut de PNL şi USR PLUS”. Firea crede, însă, că Nicuşor Dan nu se va prezenta la dezbatere şi ”probabil va inventa că are COVID”.

”Eu voi participa la dezbatere, vedem dacă va veni dumnealui, probabil va inventa că are Covid. Nu ştiu dacă are covid, dar probabil va inventa că e pozitiv. (…) Nu cred că va veni la o dezbatere cu mine pentru că nu va avea ce argumente să aducă. Va inventa un test pozitiv sau că a stat alături de o persoană pozitivă şi trebuie să se izoleze.

Am aflat că a avut persoane pozitive în staff şi nu s-au izolat. Avem şi fotografii şi vor fi publicate la momentul potrivit, cu persoane care l-au însoţit în întâlniri publice”, a declarat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3.

ADVERTISING

Aceasta a respins acuzaţiile lui Nicuşor Dan că i-ar fi ruşine cu sigla PSD şi a afirmat că-l va întreba pe contracandidatul său ce listă de consilieri generali va vota. 

”A veni acum ca aşa-zis candidat independent, susţinut de PNL şi USR PLUS să faci declaraţii de presă din faţa sediului din Kiseleff cred că este o dovadă a faptului că ne recunoaşte valoarea, ne recunoaşte calităţile şi, cine ştie, poate vom colabora la un moment dat foarte bine. (...) Spre deosebire de mine, care candidez pe faţă, cât se poate de la vedere, cu sigla PSD în căsuţa buletinului de vot şi nu are de ce să-mi fie ruşine de acest lucru (...)

Eu pun o altă întrebare şi vreau să-mi răspună la dezbatera de săptămâna viitoare: pe cine va vota la Consiliul General. Eu ştiu ce cine votez pentru că fac parte din PSD, sunt preşedinte la PSD Bucureşti şi e clar ce listă de consilieri voi vota. Dar dumnealui ce listă va vota? Lista de consilieri PNL, lista de consilieri USR PLUS? Iată o dilemă. Eu cred că are o dilemă şi parte din electoratul PNL şi parte din electoratul USR PLUS nu se regăseşte în ceea ce am aflat împreună că reprezintă Nicuşor Dan”, a mai declarat Firea.

ADVERTISING

Dezbaterea ar urma să fie miercurea viitoare

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a accepta invitaţia de a participa la o dezbatere electorală faţă în faţă cu Gabriela Firea, la Realitatea Plus pe 23 septembrie. El a adăugat că speră ca primarul general să accepte invitaţia, în contextul în care aceasta a refuzat mereu să ia parte la o astfel de dezbatere.

La cald, Gabriela Firea i-a răspuns într-o cheie ironică.

Candidatul PSD a scris pe Facebook că este sigură că Nicuşor Dan, „candidatul Dreptei Aproape Unite vine cu fratele lui - Câine! Interlopul din parc”, referindu-se la afaceristul Mihai Mitrache poreclit şi „Câine”, şi spune că vine şi ea cu Billy, căţelul ei, „ras, tuns, frezat”.

Cum a răspuns întrebată dacă e la originea dezvăluirilor

Întrebată însă dacă ea e la originea dezvăluirilor despre Nicuşor Dan, Firea a evitat un răspuns clar, preferând o nouă victimizare cu tentă ironică.

ADVERTISING

”Eu sunt şi la originea ploii, atunci când este torenţială, eu sunt şi la originea soarelui, atunci când este arşiţă şi, în general, atunci când zăpada este până la genunchi în Bucureşti tot eu sunt la origine”.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, joi seară, că va depune o plângere la adresa PNL naţional, PNL Bucureşti şi pe numele firmei care se ocupă de campania electorală a lui Nicuşor Dan, după ce acesta a prezentat ”caracatiţa” de la Primăria Capitalei.

Firea susţine că numele prezentate nu au nicio legătură cu ea, că multe persoane lucrează de mulţi ani în instituţie, nefiind aduse de ea, iar altele nu mai lucrează de mult.

”Mi-ar fi plăcut şi aş fi dorit să particip la o campanie despre ce am făcut şi ceea ce am vrea să facem în continuare. (...) Din păcate, în afară de atacuri la adresa mea, la adresa familiei mele, la adresa colegilor mei, cele mai multe nefondate şi care nu au la bază absolut nimic real, este o mare dezamăgire.

În urma acestei campanii, şi după votul de duminică, cetăţenii nu vor rămâne cu nimic, pentru că în campanie nu s-a făcut altceva decât eu să fiu atacată suburban şi eu să mă apăr”, a mai spus Firea, la Antena 3.

Firea spune că firma care-i face campania lui Nicușor Dan s-a ocupat și de Viorica Dăncilă

”Eu mâine voi depune o plângere împotriva companiei care face campanie electorală pentru Nicuşor Dan. Au contract cu PNL, deci plângerea va fi pentru PNL naţional, PNL Bucureşti şi această companie de marketing politic pentru că ieri au scos public un desen cu o caracatiţă, pe braţele căreia erau mai multe nume şi mai multe poze care nu au nicio legătură cu activitatea mea. Sunt foarte multe erori şi fac apel la staff-ul de campanie să retragă aceste minciuni. În mod evident şi le asumă şi domnul Nicuşor Dan, dar este creaţia staff-ului de campanie”, a afirmat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că este vorba despre aceeaşi firmă care a făcut campania electorală a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale. 

”Le fac plângere pentru calomnie, defăimare, atingerea reputaţiei şi imaginii publice a primarului general pentru că ei ştiu că acele lucruri nu sunt adevărate”, a mai declarat Firea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇