După două luni de restricții dure, Shanghai se redeschide treptat

După două luni de restricții dure, Shanghai se redeschide treptat

Shanghai-ul îşi propune să pună capăt restricţiilor începând de miercuri, după relaxarea restricţiilor în ultima săptămână. Mai mulţi oameni au fost lăsaţi să iasă din case şi mai multor afaceri li s-a permis să se redeschidă, deşi majoritatea locuitorilor a rămas în locuințe.

Oficialii din Shanghai au îndemnat la continuarea vigilenţei.

”Purtaţi măşti în public, fără adunare şi păstraţi distanţa socială”, a declarat Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, într-o conferinţă de presă zilnică.

ADVERTISING

Videoclipurile de pe reţelele de socializare au arătat petrecăreţi de vineri seara, inclusiv mulţi străini, bând şi dansând pe stradă, într-o zonă centrală a oraşului, înainte ca poliţia să îi întrerupă şi să le spună să meargă acasă.

Un alt videoclip a arătat un grup de pe stradă cântând un imn pop emoţionant din 1985, numit ”Tomorrow will be better”. Poliţia poate fi văzută sosind şi lăsând cântecul să se termine înainte de a le cere oamenilor să meargă acasă, ceea ce provoacă laude online pentru atitudinea reţinută a ofiţerilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Blocarea de două luni a celui mai mare şi cosmopolit oraş din China a frustrat şi înfuriat locuitorii, dintre care sute de mii au fost în carantină în unităţi centrale adesea aglomerate. Mulţi dintre ei au avut dificultăţi să aibă acces la hrană suficientă sau îngrijire medicală în primele săptămâni ale blocării.

În timp ce numărul cazurilor la nivel naţional este în scădere, aderarea strictă a Chinei la strategia sa ”zero-COVID” a devastat a doua mare economie din lume şi a zdruncinat lanţurile globale de aprovizionare.

ADVERTISING

Impactul economic a fost evident în datele de vineri, care arată că profiturile din aprilie ale firmelor industriale au scăzut cu 8,5% în termeni anuali, cea mai mare scădere din ultimii doi ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇