A început cursa pentru președinția SUA. Trump câștigă primarele republicane din Iowa, cu un avans neașteptat

A început cursa pentru președinția SUA. Trump câștigă primarele republicane din Iowa, cu un avans neașteptat

Donald Trump pornește în cursa pentru nominalizarea candidatului republican la președinția SUA cu un avans chiar mai mare decât avea în sondaje.

A câştigat, luni seara, alegerile primare republicane din Iowa, consolidându-şi statutul de mare favorit.

Magnatul de 77 de ani, inculpat de patru ori, îi devansează pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat din Midwest, chiar dacă rezultatele sunt încă provizorii şi continuă să evolueze, scrie AFP.

Donald Trump a obţinut 51% din voturi, Ron DeSantis 21%, iar Nikki Haley 19%, potrivit presei americane.

ADVERTISING

În ciuda furtunii de zăpadă care a căzut asupra acestui stat şi a stârnit temeri legate de participare, fostul preşedinte se apropie, aşadar, încă puţin de un probabil duel cu democratul Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă.

Donald Trump a prezis o seară "formidabilă" pentru partizanii săi. "Mulțumesc, Iowa, vă iubesc pe toți!!!". a scris Trump cu litere mari pe platforma sa socială, Truth Social.

Alegătorii s-au adunat în şcoli, biblioteci şi cazărmi de pompieri din Iowa pentru celebrele caucusuri sau întâlniri electorale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După o rugăciune şi o recitare a tradiţionalului jurământ de credinţă faţă de drapelul american, reprezentanţii partidului au ţinut un discurs în favoarea candidatului lor înainte ca participanţii să-şi scrie alegerea pe o foaie de hârtie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇