DNA: Și Mircea Drăghici a mers în vacanțe de lux pe banii partidului. Fostul trezorier PSD a recunoscut cum a tocat ilegal 700.000 de lei. Arhiepiscopul Argeșului l-a numit ”bun creștin”

DNA: Și Mircea Drăghici a mers în vacanțe de lux pe banii partidului. Fostul trezorier PSD a recunoscut cum a tocat ilegal 700.000 de lei. Arhiepiscopul Argeșului l-a numit ”bun creștin”

Fostul trezorier PSD Mircea Drăghici a recunoscut că a cheltuit ilegal mai mult de 700.000 de lei, adică aproape 150.000 de euro, din banii pe care PSD i-a primit ca subvenție de la stat, dar și din alt cont al partidului. Banii s-au dus pe vacanțe de lux împreuna cu familia extinsă și chiar cu vecinii.

Bali, Singapore, Emirate sau Republica Dominicană sunt locuri în care Drăghici a folosit banii partidului, iar printre cei care au beneficiat se numără fiicele, soția, fosta soție, frații, surorile, cumnații, precum și vecinii.

ADVERTISING

Asta reiese din rechizitoriul DNA, care arată, potrivit Știrile TVR, că fostul trezorier PSD ”a achitat 130.629,31 de lei din care 53.675,34 din contul de subvenție de la stat”, pentru o vacanță în Cipru, cu fiicele, soția, frații, cumnații, soacra și vecinii, în 2018.

De asemenea, Drăghici a petrecut revelionul 2017-2018 în Republica Dominicană, într-un hotel de 5 stele, împreună cu soția și cu prietenii. O cameră dublă pentru sejurul de revelion a costat între 7.000 și 15.000 de euro.

Factura totală de 200.000 de lei a fost achitată cu bani din contul de subvenție de la stat pentru partid, dar și din alt cont al PSD. Totodată, le-a plătit vacanța de revelion fostei soții și fetelor în Singapore și Bali.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2018 a fost un an foarte bun pentru plimbări exotice pentru fostul trezorier PSD, care a fost la un hotel din Tenerife și a cheltuit din banii partidului aproape 6.000 de euro la SPA, restaurant și beach club.

În acest caz, Drăghici, care este deja condamnat la 5 ani de închisoare în urmă cu un an, pentru delapidare și pentru că a folosit subvențiile încasate de partid pentru a-și cumpăra o vilă de 380.000 de euro, și-a recunoscut vinovăția și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Pentru încheierea acordului cu DNA, Drăghici a primit recomandare și de la arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul, unde se arată că fostul trezorier PSD ”e un bun creștin și a sprijinit bisericile”.

ADVERTISING

Amintim că și fostul lider PSD și iubita lui de atunci, Irina Tănase, au călătorit cu o aeronavă privată spre Maldive, în ianuarie 2019, iar deplasarea a fost plătită din subvenția primita de PSD de la stat, potrivit unui alt referat DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇