Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii. Anunțul a fost făcut joi, de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

România a câștigat astăzi alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii. Felicitări calde diplomatului român Cosmin Boiangiu pentru binemeritata poziție. O mare realizare pentru diplomația din România și o veste excelentă pentru agenda socială a UE”, a scris ministrul de externe pe Twitter.

În debutul ședinței de Guvern, ministrul Bogdan Aurescu a precizat că acesta este rodul unor eforturi diplomatice susținute și a dezvăluit că au fost 4 runde de vot, iar Cosmin Boiangiu ”a câștigat cu 25 de voturi la 4”, fiind astfel ”validat de o largă majoritate a reprezentanților Comitetului Director”.

Află mai multe despre Cosmin Boiangiu AICI.

Autoritatea Europeană a Muncii are sediul la Bratislava și sprijină statele membre în punerea în aplicare a actelor juridice ale UE în domeniul mobilității forței de muncă și al coordonării securității sociale.

De asemenea, instituția furnizează informații persoanelor și angajatorilor în situațiile de mobilitate transfrontalieră a forței de muncă.

Citește și: