Deputații votează impozitarea pensiilor speciale cu 85%. USR a acuzat PSD că voia ca măsura să se aplice și pensiilor contributive

Deputații votează impozitarea pensiilor speciale cu 85%. USR a acuzat PSD că voia ca măsura să se aplice și pensiilor contributive

Deputații vor vota miercuri un proiect de lege depus de PSD privind impozitarea pensiilor speciale cu 85%, proiect susținut și de PNL.

Proiectul nu se afla pe ordinea de zi, decizia de introducere fiind luată la începutul ședinței de plen a Camerei Deputaților.

Pentru ca nu există deocamdată raport din partea comisiilor de specialitate, astfel încât să poată ajunge la vot, acestea s-au reunit de urgență pentru a discuta proiectul.

Ciolacu spune că banii vor merge la alocații

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri dimineață, pe Facebook, că partidul său a propus și va vota ”impozitarea drastică a pensiilor speciale”.

ADVERTISING

Totodată, el a subliniat că banii trebuie să meargă obligatoriu către alocații și pensii.

PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public.

Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

PNL votează orice formă de impozitare

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anuntat că parlamentarii PNL vor vota sub orice formă impozitarea pensiilor speciale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Apreciez acest gest, sper să nu fie o chestiune de PR, ci serioasă, pentru că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, am ajuns la concluzia că pensiile speciale trebuie impozitate.

Nu putem merge pe anulare, întrucât intrăm în morişca deciziilor CCR. PNL propune impozitarea progresivă cu cele trei praguri de 10%, 60% şi 90%.

Dar dacă există voinţă politică, vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, cu 70%, cu 80%, cu 95%, astfel încât să terminăm odată cu această şaradă", a afirmat Roman.

ADVERTISING

USR a acuzat o lovitură de teatru

Deputatul USR, Claudiu Nasui, a afirmat, însă, că nu numai pensiile speciale vor fi impozitate, ci toate pensiile mai mari de 7.000 de lei, inclusiv cele contributive.

”Lovitură de teatru. După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de… impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe.

Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”, a scris deputatul USR Claudiu Nasui pe Facebook.

Ulterior, acesta a subliniat că, după o discuție cu Lia Olguța Vasilescu, aceasta l-a asigurat că pensiile contributive nu se vor impozita.

”Editare 1: Se pare că postarea aceasta a avut ceva efect. Tocmai am vorbit cu doamna Olguța Vasilescu care mi-a spus că nu vor mai impozita și pensiile contributive și mă roagă sa șterg postarea. Nu o șterg, dar menționez lucrul acesta”, a scris Claudiu Nasui.

Săptămâna trecută, Senatul a respins un proiect USR care prevedea impozitarea cu 90% a pensiilor speciale de peste 3.500 de lei și cu 10% pentru cele între 2.000 și 3.500 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇