Conducerea PNL, la Vila Lac: Ce a spus Ciucă - surse

Conducerea PNL, la Vila Lac: Ce a spus Ciucă - surse

Conducerea PNL i-a convocat, duminică, în şedinţă informală, pe liderii filialelor partidului la Vila Lac.

Surse din partid au declarat pentru Agerpres că va fi discutată poziţia politică a partidului şi priorităţile parlamentare pentru acest început de an.

"Este o şedinţă de început de an şi de sesiune parlamentară între conducerea partidului şi liderii ai acestui partid. Este în pregătirea sesiunii parlamentare şi despre poziţia politică din următoarea perioadă", au precizat sursele citate.

Ședinţa a început la 16:00 și are loc la Vila Lac.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de News.ro, liderul PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liberalilor că partidul stă mai bine în sondaje decât în momentul în care a preluat conducerea.

"PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de preşedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea ţării şi a făcut ce a spus că face. Nu a provocat şi nu a răspuns provocărilor politice”, le-ar fi spus Nicolae Ciucă liberalilor.

Premierul ar mai fi spus că ”guvernul a fost performant”, având cel mai bun procent de absorbţie a fondurilor UE, în „context economic grav”.

ADVERTISING

Liderul PNL a mai dat asigurări că rocada se va face așa cum este stipulat în protocolul coaliţiei.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Ciucă le-ar fi cerut liberalilor și să oprească lupta politică.

„Opriți lupta internă, luptați pentru români cu programe, cu soluții! PNL va fi la guvernare după 2024 dacă va fi garantul stabilității și dezvoltării. Dușmanul real al României și al PNL este extremismul în toate formele lui”, ar mai fi spus președintele PNL.

”Noi, PNL, suntem cei care trebuie să apărăm şi promovam patriotismul adevărat, moderat, proeuropean, nu cel fals anarhic, destabilizator, cu comenzi în afara ţării şi a UE”, le-ar mai transmis Ciucă liberalilor, potrvit surselor News.ro.

ADVERTISING

Luni, Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, începând cu ora 11:00, în sala grupului PNL de la Camera Deputaţilor.

De asemenea, grupurile parlamentare reunite ale PNL vor avea o şedinţă de la ora 18:00 în prezenţa preşedintelui partidului, premierul Nicolae Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇