Claudiu Năsui (USR PLUS): Vom face alianță cu PNL în Consiliul Capitalei, PMP nu va primi un cec în alb

Claudiu Năsui (USR PLUS): Vom face alianță cu PNL în Consiliul Capitalei, PMP nu va primi un cec în alb

Alegerile locale s-au încheiat, încep negocierile pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), iar USR-PLUS spune că va colabora cu PNL, conform angajamentelor semnate deja, dar relația cu PMP stă sub semnul întrebării.

”Cu PNL, absolut. Avem deja angajamentele făcute și semnate. Cu PMP, aș spune că depinde foarte mult de ei”, a declarat Claudiu Năsui, copreședintele USR PLUS București, pentru RFI România.

Claudiu Năsui a dat și un exemplu, reamintind că, în acest moment, ”din cei 14 consilieri PMP, 10 sunt membri în Consiliile de Administrație ale companiilor municipale, pe care noi intenționăm să le desființăm”.

ADVERTISING

”Deci trebuie văzut și cu ei, în măsura în care vor fi compatibili cu propunerile noastre și cu proiectele noastre. Nu spunem un NU ferm, dar trebuie văzută compatibilitatea la nivelul Consiliului General (...)

Nu pot să primească un cec în alb, nu pot să aibă susținerea noastră decât bazată pe proiecte foarte punctuale și cred că lucrul acesta ar trebui spus foarte clar și să facem un fel de transparență a votului în CGMB, exact pe modelul din Parlament, ca să vadă și românii cine cum votează”, a subliniat Claudiu Năsui, președintele USR București.

ADVERTISING

Conform datelor preliminare furnizate de exit-poll-urilor de duminică seara, PSD și Alianța USR-PLUS ar fi umăr la umăr la votul politic în Capitală, cu circa 33% dintre voturile date de bucureșteni pentru CGMB. PNL s-ar fi clasat pe locul 3, cu circa 17%, iar PMP ar fi obținut 7,2% din voturi.

Însă rezultatele finale urmează să fie anunțate de BEC pe parcursul acestei săptămâni, după încheierea numărătorii și redistribuirea voturilor, conform legii. Au existat localități în care un loc de consilier s-a pierdut și la distanță de câteva voturi, conform relatărilor de pe Facebook.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/otilia.tiganas/posts/3310597175683510

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇