Ciucă spune că a vorbit cu PSD despre taxe și investiții, iar până joia viitoare avem Guvern

Ciucă spune că a vorbit cu PSD despre taxe și investiții, iar până joia viitoare avem Guvern

Premierul propus de PNL în coaliţia PNL-PSD şi UDMR, Nicolae Ciucă a declarat, joi, după câteva ore de negocieri, că s-a stabilit procentul de 7% pentru investiţii, în bugetul pe anul viitor, care va fi prevăzut în programul de guvernare.

”S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii pentru a nu creşte taxele”, a spus Ciucă, precizând că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor. 

ADVERTISING

Nicolae Ciucă a mai spus că s-a convenit ca până joia viitoare să avem Guvern învestit. 

Despre ce partid va da primul premierul, în rotaţia stabilită de PNL şi PSD, Ciucă a arătat că nu s-a stabilit încă acest lucru. 

”Există şanse de reuşită”, a spus Ciucă despre şansele ca PNL să dea primul premier în rotaţie. El a arătat că, dacă s-ar porni de la premisa că va fi un eşec, nu s-ar afla aici, în acest moment. 

Întrebat când vor decide care va fi partidul care va da primul premierul, Ciucă a spus: „Urmează să stabilim mâine, ne vedem din nou, au loc negocieri, începând cu ora 12:00”. 

ADVERTISING

Potrivit surselor noastre, la întâlnirea de joi seară, probabil printre altele, s-au împărțit principalele ministere între PNL și PSD, iar înțelegerea ar fi ca Sorin Grindeanu să ajungă vicepremier și ministrul Apărării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇