Cîțu îi răspunde lui Ghinea: Și USR PLUS e în campanie electorală

Cîțu îi răspunde lui Ghinea: Și USR PLUS e în campanie electorală

Premierul Florin Cîțu pune în context electoral declarațiile lui Cristian Ghinea, care a spus că miniștrii USR sunt folosiți ca sac de box în meciul intern din PNL. Și USR PLUS are alegeri, răspunde Cîțu.

Premierul a adăugat că nu a existat nicio discuție legată de pierderea de către a USR PLUS a vreunui minister, așa cum a lăsat Cristian Ghinea să se înțeleagă.

„Nu înțeleg acest comentariu, nu a fost nicăieri nicio discuție să piardă vreun minister. Avem un protocol deja semnat, deci nu înțeleg. Dar trebuie să ne uităm că și ei sunt în campanie electorală și aceste comentarii putem să le luăm în acest context.

ADVERTISING

Nu pot eu să schimb aritmetica guvernamentală și asta ar însemna să ne dăm jos propriul guvern, ceea ce nu se va întâmpla”, a spus premierul Florin Cîțu, citat de Digi24.

Miniștrii USR PLUS sunt pregătiți

Ghinea a afirmat că USR PLUS are miniştrii pregătiţi pentru ministerele pe care le conduc.

"Un guvern stabil şi o coaliţie trebuie să se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviţi pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou.

De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei, că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba şi mesajul meu este foarte clar şi răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după Congresul PNL. Dacă aşa se pune problema, atunci plecăm”, a susţinut Ghinea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ghinea a adăugat că Guvernul nu este în pericol să cadă, dar că nu reuşeşte să facă reformele aşa cum îşi doreşte USR PLUS.

"Guvernul nu este în pericol să cadă, vorbim de un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la PNL din Congres”, a declarat ministrul.

Cristian Ghinea a declarat, de asemenea, că în 28 august va exista, la nivelul USR PLUS, o şedinţă în care va avea loc o primă discuţie despre viitorul formaţiunii la guvernare.

ADVERTISING

"În 28 august vom avea un comitet în care colegii noştri din ţară vor veni şi vom avea o discuţie pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuţie de ce vom face mai departe.

Dacă e după mine, va trebui la şase luni să spunem partidului asta am reuşit să facem, asta nu am reuşit, mai stăm, nu mai stăm, preferinţa mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm”, a conchis Ghinea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇