Klaus Iohannis nu ar fi trebuit să demisioneze în contextul actual, când se negociază pacea din Ucraina, când se reașază influențele geostrategice și geopolitice din lume, pentru că e greu să ai un partener de dialog cu un președinte interimar, spune premierul Marcel Ciolacu.
„Nu sunt un fan al lui Klaus Iohannis. Eu n-am fost niciodată. Dimpotrivă, am fost între cei mai atacați oameni politici de către Klaus Iohannis, iar partidul pe care îl reprezint a fost cel mai atacat. Nu sunt un beneficiar al banilor lui Soroș.
Niciodată, nici partidul pe care îl reprezint și știi foarte bine lucrul acesta. Acei bani de 20 de ani s-au dus împotriva Partidului Social-Democrat și împotriva mea personală. (…) Klaus Iohannis, din punctul meu de vedere, ca om politic și ca om de stat, nu ar fi trebuit să-și dea demisia”, spune Marcel Ciolacu la podcastul lui Vlad Mercori.
El adaugă că „unii văd, prin demisia lui Klaus Iohannis, o dezumflare a tensiunii sociale, neuitându-ne, totuși, la contextul internațional”.
„E greu să ai un partener de dialog acum când tu, în România, ai un președinte interimar. Mulți lideri sunt ferm convins că nu știu că în România e un președinte interimar. Cei decidenți știu acest lucru. Și atunci e greu să te bagi în contextul când se negociază pacea din Ucraina, când se reașază influențele geostrategice și geopolitice din lume. Suntem ca între șine, ne-a găsit trenul între șine. Deși suntem aproape de război. Europa este între șine. Și vedem încercări. Dar vom vedea modificării, sunt ferm convins, în perioada următoare, de abordare”, încheie Ciolacu.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României pe 10 februarie. El și-a motivat gestul prin faptul că vrea să evite o criză internă și externă pe care ar putea-o provoca suspendarea sa din funcție.