Ciolacu îi cere lui Iohannis să convoace CSAT pentru Clotilde Armand și vrea să facă proteste în Piața Victoriei sub formă de spectacol sau congres PSD

Ciolacu îi cere lui Iohannis să convoace CSAT pentru Clotilde Armand și vrea să facă proteste în Piața Victoriei sub formă de spectacol sau congres PSD

Marcel Ciolacu a afirmat, referindu-se la imaginile cu primarul din Sectorul 1, Clotilde Armand, care ar fi intrat în camera cu voturi în seara alegerilor, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru că este în pericol democraţia şi să facă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe această temă.

Marcel Ciolacu a declarat duminică seara, la Antena 3, că în încăperea unde se aflau voturile nu puteau intra candidaţii.

“În acest moment, democraţia în România se află în pericol. Lucrurile erau evidente de a doua zi după alegeri, când au apărut primele imagini. Acea încăpere unde erau depozitate, accesul la acea încăpere nu puteau să-l aibă decât preşedintele Biroului Electoral de Sector însoţit cu reprezentanţii partidelor.

ADVERTISING

Candidaţii sau eventualii reprezentanţi de la ONG-uri şi observatorii nu voie să atingă nici măcar un document. De ce stăm atâtea luni de zile şi aşteptăm un verdict? Ancheta este coordonată de către SIIJ pentru că preşedintele Biroului Electoral este un magistrat. De ce nu există mandate de reţinere către persoanele care nu aveau acces acolo? (…)

De ce în nicio imagine nu există un alt candidat în acea clădire decât Clotilde Armand sau preşedintele USR, Dan Barna. De ce nu am fost eu acolo? De ce nu a fost candidatul PSD, candidatul PMP-ului, candidaţii independenţi? Numai ei au fost acolo”, a precizat Ciolacu.

ADVERTISING

El a menţionat că doreşte să ştie de la Jandarmerie cine a permis accesul în clădirea respectivă.

“Obligaţia de a organiza alegerile este a Guvernului României. Guvernul era condus de domnul Orban şi aveam un ministru de Interne. Vreau să ştiu de la Jandarmerie cine a permis accesul în clădire. Orice persoană străină. Acolo nu are voie să intre decât jandarmii, ei manipulează sacii, ei îi predau sigilaţi către judecătorie, deci nu îi atinge nimeni. Ce căutau acolo?” a afirmat liderul PSD.

Acesta crede că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină în acest caz.

ADVERTISING

“Preşedintele României să intervină pentru că este un pericol la democraţia României. Să intervină şi să ceară public, să facă şedinţă de CSAT, este nepermis aşa ceva”, a transmis Ciolacu.

Proteste în Piața Victoriei sub formă de spectacol sau congres

Liderul PSD s-a arătat deranjat și de limita pentru proteste, care a rămas la 500 de persoane, în timp ce pentru concerte este de 75.000 de persoane.

“Sunt restricţii împotriva protestelor. Limitezi protestele la 500 de persoane, dar ai voie să faci spectacole la 75.000. Am atacat în instanţă, vrem să avem un răspuns cât mai rapid, dacă nu avem două variante, facem în Piaţa Victoriei un spectacol, că el se transformă în protest asta e altceva sau să facem congresul PSD în Piaţa Victoriei.

Ei au congres, vor fi peste 5.000 de oameni într-o sală. Romexpo nu are voie să organizeze expoziţii, dar au voie să facă congresul PNL-ului la Romexpo”, a afirmat Marcel Ciolacu.   

El a precizat la acel concert social-democraţii îi voi invita pe Emil Boc şi pe Florin Cîţu.   

“PSD nu face solicitare să facem protest, noi facem concert. Îl chemăm şi pe domnul Boc, pe domnul Cîţu”, a declarat Ciolacu.

De precizat că diferența dintre cele două tipuri de evenimente pe care Ciolacu le compară este că la spectacole participarea este condiționată de vaccinare, în timp ce la proteste nu se poate condiționa accesul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇