Ciolacu, de acord cu Religia la Bacalaureat pentru că „aduce cunoaștere”. Vrea fondurile de la UE, dar să avem „diversitatea noastră”

Ciolacu, de acord cu Religia la Bacalaureat pentru că „aduce cunoaștere”. Vrea fondurile de la UE, dar să avem „diversitatea noastră”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a exprimat, vineri, în favoarea posibilității ca religia să disciplină opțională la Bacalaureat: „Ce anume ne deranjează? Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective”.

„E adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin. (…) Stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru.

ADVERTISING

Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă. Aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele au stat de vorbă și au găsit oportun ca una din materiile opționale la bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul din copiii dvs dorește să opteze Religia?”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că „religia aduce cunoaștere”.

„Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu e acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapt vom încuraja populismul și extremismul. PSD apără valorile creștine. Totodată, este tolerant.

ADVERTISING

Toate religiile trebuie reprezentate și privite egal în România. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare. Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure țări din lume, dacă nu cea mai tolerantă țară din lume.

Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene și mai mult, implementând politice europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, încheie Ciolacu.

ADVERTISING

Cultele religioase au cerut, într-o adresă trimisă la Ministerul Educației, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun.

Propunerea BOR și a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinților/elevului și parte din trunchiul comun al programei școlare este logică și justificată de realitate, susține Vasile Bănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, prin dreptul garantat de Constituție, școlile și liceele au chiar obligația de a propune, alături de alte materii opționale, și Religia ca materie de studiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇