Ciolacu acuză că PNL a copiat de la PSD: Nasol moment, faină coliva! Replica lui Orban

Ciolacu acuză că PNL a copiat de la PSD: Nasol moment, faină coliva! Replica lui Orban

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că evenimentul de miercuri al PNL privind noul program de relansare economică este marcat de discursuri „triste şi goale”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai acuzat că parte din program a fost copiată de la social-democraţi, iar liberalii nu înţeleg nici măcar ce au copiat.

Ciolacu precizează că PNL doar comemorează economia, iar acum lumea asistă la un parastas.

„Se lungeşte plictiseala! Relansarea economică a ţării dintre găurile terenului de golf, cu liberali pe post de steguleţe este cea mai ciudată imagine a anului. Preşedintele Iohannis este clar cu mintea la crosă, nu la firmele locale, iar cei câteva zeci de liberali plictisiţi de audienţă rezistă doar cu gândul la cocktailul de după”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook. 

Preşedintele interimar al PSD aminteşte de o vorbă a românilor: „nasol, moment, faină coliva!”. 

„Sincer, după aceste discursuri triste şi goale, ce arată că guvernanţii nu înţeleg nici măcar ce au copiat din programul economic al PSD, pare mai degrabă că asistăm la o comemorare a economiei de care nu s-au ocupat absolut deloc până acum, asta ca să nu spun direct parastas. Pentru aşa ceva, românii au o vorbă: nasol moment, faină coliva!”, a conchis Ciolacu. 

Replica lui Orban

În replică, Ludovic Orban a afirmat, miercuri la TVR, că Marcel Ciolacu şi social-democraţii „bat câmpii” şi „vorbesc ca să se afle în treabă”.

Premierul i-a întrebat pe aceştia de ce nu s-au gândit ei la măsurile cu care a venit Executivul, cum ar fi IMM Invest.

„Bat câmpii. Habar nu aveau. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice. IMM Invest. De ce nu au aplicat în trei ani de guvernare IMM Invest, schema de garantare de împrumuturi pentru IMM? Deja sunt peste 10.000 de IMM-uri care au beneficiat şi plafonul depăşeşte 10 miliarde.

Vom creşte plafonul probabil la 20 de miliarde şi probabil şi mai mult. Am regândit schema de ajutor de stat pentru investiţiile green field, care nici nu le-a trecut prin cap sau schema de garantare a ajutorului comercial”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la TVR, întrebat cum comentează acuzaţiile lui Marcel Ciolacu.

Replică și pentru USR

Acesta a răspuns şi criticilor venite din partea USR cu privire la Fondul de Investiţii.

Liderul PNL a mai spus că deputatul USR Claudiu Năsui „habar n-are” când spune că Fondul de Investiţii conceput de Guvern în programul de relansare economic seamănă cu cel gândit de Darius Vâlcov.

„S-a referit un coleg la Fondul de Investiţii, asemuindu-l cu Fondul lui Vâlcov. Ăla nu a citit. Habar n-are. Fondul de Investiţii, care fusese lansat public de PSD, era unul care punea ca gaj toate acţiunile deţinute de stat la companiile profitabile din România, permiţând practic preluarea ostilă a acţiunilor de la aceste companii”, a explicat Orban.

Acesta l-a sfătuit pe parlamentarul USR mai întâi să citească şi apoi să facă afirmaţii publice.

„Noi nu avem nicio legătură, prin acest Fond de Investiţii pe care îl realizăm cu mecanismul pe care l-a gândit Vâlcov. Fondul de Investiţii se realizează cu un capital iniţial al statului. Fondul de Investiţii nu intră decât în private equity. Ce înseamnă? Deci Fondul de Investiţii urmăreşte companiile. Dacă o companie vrea să facă o investiţie şi managementul Fondului de Investiţii consideră că valoarea acţiunilor companiei respective va creşte, cumpără un pachet de acţiuni, 30% de acţiuni din valoarea companiei respective şi le vinde după realizarea investiţiei, creşterea valorii acţiunilor.

Acesta e sistemul de private equity. Habar nu au. Vorbesc ca să se afle în treabă. Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească. Noi am luat ca model Fondul de Investiţii din Franţa”, a precizat Orban.

Guvernul și Iohannis au prezentat Planul de Relansare Economică. Multe promisiuni pentru o viață mai bună și discursuri presărate cu atacuri la PSD


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!