Bogdan Aurescu, după arestarea Mariei Kolesnikova în Belarus: Sunt indignat. Drepturile fundamentale trebuie respectate

Bogdan Aurescu, după arestarea Mariei Kolesnikova în Belarus: Sunt indignat. Drepturile fundamentale trebuie respectate

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a avut o primă reacție publică după ce reprezentanta opoziţiei belaruse Maria Kolesnikova a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina de către ofiţeri belaruşi.

Acesta a spus că este indignat de faptul că este continuată politica de hărţuire şi arestare a liderilor opoziţiei de acolo şi a adăugat că astfel de acţiuni trebuie să fie stopate, iar drepturile fundamentale trebuie respectate.

Sunt indignat că este continuată politica de hărţuire şi arestare a membrilor opoziţiei din Belarus. Este nevoie să fie respectate pe deplin drepturile fundamentale, să fie oprite astfel de intimidări şi să înceapă un dialog politic”, a scris Bogdan Aurescu marţi pe Twitter.

ADVERTISING

Reprezentanta opoziţiei belaruse Maria Kolesnikova a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina de către ofiţeri belaruşi, au declarat marţi grănicerii ucraineni, precizând că alţi doi opozanţi au părăsit Belarusul pentru AFP.

„Kolesnikova este reţinută, în prezent”, a declarat un purtător de cuvânt al grănicerilor, Anton Bicikovski despre opozantă, ultima dintre cele trei femei care au făcut campanie împotriva lui Aleksandr Lukaşenko care se mai afla în Belarus.

Celelalte două reprezentante ale opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia şi Veronica Ţepkalo s-au exilat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„O procedură este în curs în vederea evaluării situaţiei din punct de vedere juridic”, a precizat Bicikovski, fără să facă alte precizări.

Peste 600 de oameni au fost arestati duminică, în Belarus. Lidera protestatarilor ar fi fost răpită de pe stradă

Belarus: Germania cere clarificări privind soarta opozantei Maria Kolesnikova, răpită de persoane necunoscute

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇