Barna anunţă referendum pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” imediat ce va trece pandemia

Barna anunţă referendum pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” imediat ce va trece pandemia

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, a declarat, luni, că după ce va trece pandemia de COVID-19 va fi organizat un referendum pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” şi că PNL este de acord cu acest lucru.

El a explicat, la TVR 1, că actuala coaliţie de guvernare are majoritate în Senat şi că dacă ar vota senatorii în termen de 30 de zile ar trebui organizat un referendum, însă nu vor să facă acest lucru în plină pandemie.

„În Senat, dacă mâine am vota-o, în 30 de zile facem referendumul. Dar nu e cazul să facem referendumul din cauza pandemiei. Suntem responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la referendum acum în pandemie doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul, apare în Constituţie„, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă partenerii de la PNL sunt de acord cu acest lucru, Barna a răspuns: „Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat care va fi realizat în momentul în care va permite situaţia sanitară”.

BUCURESTI - PROTEST - PARLAMENT - REZIST - MOTIUNE
Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇