Austria relaxează restricțiile anti-Covid

Austria relaxează restricțiile anti-Covid
Foto: Ambulance Innsbruck

De sâmbătă, austriecii vor fi obligați să poarte măşti FFP2 în spații închise, magazine sau muzee, iar regulile care permit intrarea numai a persoanelor care au fost vaccinate sau recuperate după COVID-19 sunt ridicate.

Restricţiile privind numărul de persoane care pot participa la evenimente publice sunt de asemenea relaxate.

Dar spectatorilor li se va cere în continuare să poarte mască la evenimente precum meciurile de fotbal, de exemplu.

Din 19 februarie nu doar cei care au fost vaccinaţi sau trecuţi prin boală, dar şi cei care au fost testaţi negativ vor putea intra din nou în restaurante. Excepție face încă Viena.

Aceleaşi reguli se vor aplica şi pentru turişti. Guvernul afirmă că poate să relaxeze restricţiile, deoarece situaţia din spitale este acum gestionabilă.

Un total de 69% din populaţia Austriei a fost vaccinată.

ADVERTISING

În contextul în care noua variantă Omicron se transmite cu repeziciune și cauzează forme ușoare de boală, mai ales în cazul persoanelor vaccinate, tot mai multe state europene anunță că restricțiile legate de Covid-19 vor fi ridicate.

Suedia a ridicat miercuri majoritatea restricţiilor rămase legate de Covid-19, urmând exemplul statelor nordice Danemarca şi Norvegia. Astfel, cerinţele privind distanţarea socială, utilizarea certificatului pentru vaccin şi limitele privind numărul de persoane care se adună într-un singur loc au fost ridicate în această săptămână.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇