AUR a depus un proiect de lege pentru care speră să ia voturi de la USR-PLUS și PNL

AUR a depus un proiect de lege pentru care speră să ia voturi de la USR-PLUS și PNL

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a anunţat, miercuri, că parlamentarii partidului au depus un proiect de lege pentru alegerea în două tururi de scrutin a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. El a adăugat că ştie faptul că USR-PLUS şi PNL doresc îndreptarea acestei legi şi speră ca şi aceştia să susţină propunerea legislativă.

„Am depus un proiect de lege tot pentru a îndrepta o prostie pe care au comis-o vechii politicieni şi anume alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, din motive absolut evidente.

ADVERTISING

Ştim că până în 2012 aşa au fost aleşi, iar de atunci s-a schimbat sistemul. De atunci înregistrăm o contra-performanţă, înregistrăm o scădere drastică a numărului de primari noi, înregistrăm o mai slabă calitate a actului de guvernare locală, înregistrăm o perpetuare a dinastiilor locale care se dedulcesc la bugetele locale şi la binefacerile poziţiilor, neţinând cont de interesele locuitorilor, ale electoratului care i-a trimis acolo.

Ştim că şi în alte partide parlamentare există această dorinţă de îndreptare a legii, din această perspectivă. Sperăm ca şi USR-PLUS şi PNL să voteze proiectul nostru de lege”, a afirmat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇