Alexandru Rafila vine cu explicații pentru protestele antirestricții: Foarte multă lume este afectată

Alexandru Rafila vine cu explicații pentru protestele antirestricții: Foarte multă lume este afectată

Medicul Alexandru Rafila a declarat, miercuri seară, că mulţi oameni sunt afectaţi din punct de vedere economic de restricţii, iar cei din sectorul HoReCa nu au primit niciun sprijin, dar şi că întreaga campanie de comunicare este una ”lipsită de empatie”, astfel că oamenii au ieşit să protesteze pe străzi.

”Aţi remarcat că mulţi oameni sunt afectaţi din punct de vedere economic, din punct de vedere al vieţii de zi cu zi şi aici în mod evident un Guvern are  o responsabilitate, să facă suportabilă din toate punctele de vedere viaţa cetăţenilor şi să ia acele măsuri care să aibă cel mai mic impact asupra vieţii lor.

Mă refer la măsurile restrictive, în condiţiile în care iau măsuri de sănătate publică sau iau măsuri pe care noi le numim nonfarmacologice, măsuri organizatorice care să țină pandemia sub control pe de-o parte, dar să permită şi o funcţionare, cât de cât a societăţii”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, miercuri seară.

Medicul  spune că este important să fie găsite mijloacele prin care populaţia să fie un partener în combaterea pandemiei.

”Dacă în mod evident HoReCa nu a primit un sprijin, în mod evident foarte multă lume este afectată şi măcar e de încercat un model care s-a încercat şi în alte ţări prin care aceste industrii să poată să fie ţinute în funcţiune.

Din punctul acesta de vedere, coroborat şi cu campania de comunicare lipsită de empatie şi claritate, sunt motivele pentru care mulţi dintre cei care au hotărât să iasă pe străzi, în aceste zile, au făcut-o.

Atunci nu ai decât o soluţie: să găseşti mijloacele prin care populaţia îţi devine parteneră în combaterea pandemiei şi măsurile pe care  le iei ca să poţi ţine în funcţionare, cât mai mult timp, anumite activităţi”, a declarat Rafila.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇