Probleme la alegerile primare ale Opoziției din Ungaria. Presa lui Orban dă vina pe organizare, ceilalți acuză un sabotaj

Probleme la alegerile primare ale Opoziției din Ungaria. Presa lui Orban dă vina pe organizare, ceilalți acuză un sabotaj

Partidul premierului ungar Viktor Orban a dat vina, duminică, pe incompetenţa opoziţiei pentru pana informatică din cauza căreia alegerile primare organizate de aceasta din urmă au fost întrerupte după circa două ore. Opoziţia, în schimb, a evocat un atac informatic din partea guvernului, relatează AFP.

Alegerile primare de sâmbătă, primele organizate până acum de opoziţia din Ungaria, au fost întrerupte din cauza unei supraîncărcări a sistemului informatic ce a dus şi la oprirea votului electronic.

ADVERTISING

Liderii opoziţiei au dat vina imediat pe premierul Orban şi guvernul său, care, au argumentat ei, "se tem să vadă mase de oameni exprimându-şi opinia". Ei au promis că procesul de vot va fi reluat luni.

Fidesz a replicat duminică invitând opoziţia să "nu dea vina pe alţii pentru propria incompetenţă", poziţie subliniată şi de principalul cotidian pro-guvernamental, Magyar Nemzet, care a evocat "purul amatorism" şi "uriaşele probleme de organizare" ce au caracterizat primarele opoziţiei.

Cele mai multe outlet-uri de știri proguvernamentale au ignorat, în general, aceste alegeri, primele de acest fel organizate de opoziţia care a decis să se unească pentru a prezenta candidaţi unici la legislativele de anul viitor, în speranţa de a detrona Fidesz.

ADVERTISING

Citește și: Viktor Orbán se teme că poate pierde alegerile. Opoziția din Ungaria a devenit ţinta unei bizare campanii de denigrare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇