10 ani fără carnet și confiscarea mașinii, printre propunerile de pedepse pentru cei care conduc beți sau drogați

10 ani fără carnet și confiscarea mașinii, printre propunerile de pedepse pentru cei care conduc beți sau drogați

PSD vrea să propună un pachet de legi care să conțină măsuri dure împotriva traficului și consumului de droguri (inclusiv la volan), dar și măsuri de prevenție. Senatorul Robert Cazanciuc a spus, sâmbătă, că a primit mandat din partea preşedintelui PSD de a continua dialogul cu toţi cei care pot contribui la conturarea unui astfel de pachet normativ. El a anunțat și câteva dintre măsurile identificate deja.

„Nu va mai exista niciun fel de concesie pentru persoanele care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis, dar nici pentru cei care consumă sau fac trafic de droguri. (…) Am propus, astăzi, în forul de conducere al PSD, acţiuni concrete, considerând că pentru fapte extreme este nevoie de legi adecvate. (…) Vor fi avute în vedere măriri de pedepse, dar şi incriminarea unor fapte care favorizează traficul şi consumul de droguri”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

ADVERTISING

Printre măsurile avute în vedere:

  • anularea dreptului de a conduce pentru 10 ani pentru șoferii care se urcă la volan beți sau drogați
  • confiscarea autovehiculului condus de către o persoană aflată sub influenţa drogurilor sau a substanţelor psihoactive
  • dotarea poliţiei cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor
  • dotarea Poştei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România pentru a primi viza "liber de droguri"
  • proceduri clare pentru toate firmele de curierat internaţional
  • posibilitatea oferită părinţilor de a deconta două - trei teste anuale prin care să se depisteze eventualul consum de droguri de către minori
  • în situaţia unor teste pozitive, decontarea unui număr de 10 şedinţe de consiliere psihologică
  • efectuarea de teste cu sprijinul şcolilor şi acordul părinţilor
ADVERTISING

„Îmi doresc ca actuala lege să se facă cunoscută cât mai repede, de cât mai mulţi, pentru ca doritorii de "senzaţii tari" să ştie că folosirea maşinii ca pe o armă este crimă şi se pedepseşte cu închisoare cu executare. Nu mai este scăpare - închisoare cu executare", își încheie Robert Cazanciuc postarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇